Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παπαστάμος του ΝΟΧανίων

Σπορ
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παπαστάμος του ΝΟΧανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε την 1η θέση στα 20μ. μικτή ατομική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καζάν…

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική αναδείχτηκε ο Απόστολος Παπαστάμος!

Ο Χανιώτης πρωταθλητής χάρη σε μια ανεπανάληπτη κούρσα, κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται στο Καζάν.

Η επίδοση για τον Παπαστάμο είναι 1:59.93, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο Παπαστάμος συντρίβει το 2:01.23, χρόνο που κατείχε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ο Ανδρέας Βαζαίος, καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ευρώπης. Πρόκειται για μια επιτυχία τεράστια για τον ελληνικό αθλητισμό, τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και, φυσικά, τον ίδιο τον Παπαστάμο.

Η κούρσα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Ο Παπαστάμος άφησε στη 2η θέση τον Ισραηλινό Ρον Πολόνσκι με 1:59.98, ενώ 3ος τερμάτισε ο Κοέν Γκρούμι Γκαλ, επίσης από το Ισραήλ, με 2:00.48.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο Παπαστάμος είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που είχε διεξαχθεί στο Ελσίνκι στο αγώνισμα των 400μ. μικτή. Τώρα, ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων καταφέρνει ακόμη πιο μεγάλο, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News