Ο Μανώλης Συντιχάκης ζητάει την κατάργηση των 5 ευρώ στο κολυμβητήριο

Σπορ
Ο Μανώλης Συντιχάκης ζητάει την κατάργηση των 5 ευρώ στο κολυμβητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ…

Την άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι αθλούμενοι στο κολυμβητήριο και σε άλλες κλειστές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του στη Βουλή.

Τόνισε ότι η επιβολή του χαρατσιού από τον Οκτώβρη του 2018 έγινε με την παρότρυνση του αρμόδιου υπουργείου και έκανε λόγο για διπλή και άδικη φορολογία που ενισχύει την ανταποδοτική λογική και την επιχειρηματική λειτουργία δημόσιων αθλητικών χώρων.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επιβεβαίωσε ότι το 5ευρω επιβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι επιπλέον επιβάρυνση των αθλουμένων αλλά είναι το μέρος της συνδρομής που δινόταν στα σωματεία για τις εγκαταστάσεις που τώρα δίνεται απευθείας στις διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων όπως είναι το ΕΑΚΗ.

Υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία με τα σωματεία να μειώσουν τη συνδρομή έτσι ώστε να δίνεται το 5ευρω απευθείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ανέφερε ακόμα ότι αυξήθηκε η κρατική χρηματοδότηση προς το ΕΑΚΗ και το 2018 θα είναι 800.000 ευρώ.

Ομολογία ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΑΚΗ επιβλήθηκε το χαράτσι των 5 ευρώ χαρακτήρισε την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Σημείωσε ότι οι αθλούμενοι καλούνται να πληρώσουν τα 5 ευρώ ενώ δεν έχουν καμία μείωση της συνδρομής στα σωματεία και ότι με σεκιούριτι γίνεται έλεγχος στην είσοδο του κολυμβητηρίου του ΕΑΚΗ που έχει εκδώσει κάρτες εισόδου για να παρακολουθεί τη μηνιαία καταβολή του χαρατσιού.

Ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση για το 5ευρω και να επιστραφούν τα χρήματα στους αθλούμενους, ενώ το ποσό των 800.000 ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΑΚΗ σημείωσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News