default-image

Εκπληκτικός Γκολομέεβ: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης  

Αθλητισμός
Εκπληκτικός Γκολομέεβ: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που ολοκληρώνεται σήμερα στη Γλασκώβη.

Ο Ηρακλειώτης κολυμβητής έκανε εκπληκτική κούρσα στον τελικό των 50μ., ανέβασε ταχύτητα μετά τα πρώτα 25 μέτρα και τελικά τερμάτισε δεύτερος σημειώνοντας ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ με 21.44!

Ο Γκολομέεβ ήθελε όσο τίποτα ένα μετάλλιο σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια του τελικού. Το προσπάθησε αρκετά και τελικά το κατάφερε στον τελευταίο του αγώνα στη Γλασκώβη.

Ο Έλληνας κολυμβητής διεκδίκησε ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο, ο Πράουντ αποδείχτηκε πολύ δυνατός τερματίζοντας πρώτος με 21.34.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ βελτίωσε συνολικά τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στα 50 μέτρα πεταλούδα όσο και στα 50 μέτρα ελεύθερο. Στην πεταλούδα μάλιστα κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ από επιλογή δεν κατέβηκε στα 100 μέτρα ελεύθερο.

Νωρίτερα η Άννα Ντουντουνάκη αγωνίστηκες στον τελικό των 50μ. πεταλούδας, όπου με χρόνο 26,23 τερμάτισε 8η. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια αποχαιρετά τη Γλασκώβη έχοντας σημειώσει αρκετά πανελλήνια ρεκόρ και γενικά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ μεγάλωσε στο Ηράκλειο και έκανε τα πρώτα του κολυμβητικά βήματα στον ΚΟΗ, παρέα με τον προπονητή πατέρα του Τσέτσο. Η ζωή δεν ήταν καθόλου καλή μαζί του, καθώς έχασε στη γέννα τη μητέρα του και πριν από οκτώ χρόνια τον πατέρα του.

Άντεξε, όμως, δεν τα παράτησε ποτέ, προσπάθησε και πλέον δικαιώνεται. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης πραγματικά έλαμψε σημειώνοντας τρία πανελλήνια ρεκόρ στα 50 μ. ελεύθερο, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, και άλλα τρία στα 50 μ. πεταλούδα, όπου ήταν 4ος στην κατάταξη. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης η Ελλάδα πανηγύρισε ένα ακόμη μετάλλιο, και συγκεκριμένα το χάλκινο, που κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News