default-image

Λάθος στη χρονομέτρηση στα ρεκόρ των Ντουντουνάκη και Πίτι

Αθλητισμός
Λάθος στη χρονομέτρηση στα ρεκόρ των Ντουντουνάκη και Πίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Παγκοσμίου ρεκόρ του Άνταμ Πίτι, αλλά και άλλων εξαιρετικών χρόνων που σημειώθηκαν κατά τους χθεσινούς αγώνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, η LEN ανακοίνωσε ότι οι χρόνοι δεν ισχύουν!

Ανάμεσα στους αθλητές που… επλήγησαν ήταν και η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδας. Ευτυχώς το ρεκόρ ισχύει καθώς ναι μεν ο χρόνος ανέβηκε κατά 10 δέκατα του δευτερολέπτου, όμως παραμένει αρκετά κάτω από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της LEN υπήρξε  πρόβλημα στους μηχανισμούς εκκίνησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, κάτι που οδήγησε σε λάθος χρονομέτρηση σε εννέα κούρσες έξι αγωνισμάτων του απογευματινού προγράμματος του Σαββάτου, μεταξύ των οποίων σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ και το πανελλήνιο ρεκόρ της Άννας Ντουντουνάκη!

Οι χρόνοι που μετρήθηκαν είναι πιο γρήγοροι κατά 10 δέκατα του δευτερολέπτου σε σχέση με αυτούς που πραγματικά έκαναν οι κολυμβητές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Άννα Ντουντουνάκη είχε μετρηθεί με χρόνο 57.67 στα 100μ. πεταλούδα και πλέον ο χρόνος της γίνεται 57.77 που παραμένει πανελλήνιο ρεκόρ καθώς το προηγούμενο ήταν 58.63 που είχε κάνει η ίδια την 1η Ιουλίου.

Όσο για τον Βρετανό Άνταμ Πίτι που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος στα 100μ. πρόσθιο, δεν κολύμπησε σε 57.00 δευτερόλεπτα, αλλά σε 57.10.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News