Στο Εθνικό πρωτάθλημα Γερμανίας θα συμμετάσχει η Σύλια Χιώτη

Αθλητισμός
Στο Εθνικό πρωτάθλημα Γερμανίας θα συμμετάσχει η Σύλια Χιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για την Σύλια Χιώτη, η οποία θα ταξιδέψει με τον προπονητή της Αγαπητό Μηναδάκη στο Βερολίνο προκειμένου να συμμετάσχει στο Εθνικό Πρωτάθλημα Γερμανίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο παγκόσμιο κολυμβητικό meeting για Άτομα με Αναπηρία. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 του μήνα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής η αθλήτρια θα υποβληθεί και στις απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να γίνει η τελική κατηγοριοποίηση της στο άθλημα.

Η κολυμβήτρια του Αθλητικού Ομίλου "Ζωοδόχος Πηγή" και των "Δελφινιών Ηρακλείου", έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε αγώνες για Άτομα με Αναπηρία, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ το Μάιο του 2018 και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Στον πρώτο της αγώνα κατάφερε να κάνει τέσσερα νέα Πανελλήνια ρεκόρ στην Κατηγορία S13 (όραση) και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Δουβλίνο, το οποίο θα διεξαχθεί 13-19 Αυγούστου. Παράλληλα σημείωσε 3 Ευρωπαϊκά όρια (100μ. Πρόσθιο, 100μ. Ελεύθερο και 200μ. Μ.Α.).

Πρόκειται για μία δυναμική αρχή που της δίνει φτερά για μεγάλες διακρίσεις και επιδόσεις στα Πρωταθλήματα Ατόμων με Αναπηρία και εκτός συνόρων.

Στην ανακοίνωσή του το ηρακλειώτικο σωματείο αναφέρει: «Τα "Δελφίνια Ηρακλείου"  θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια και στήριξη στον Αθλητικό Όμιλο "Ζωοδόχος Πηγή", μία συνεργασία που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι προπονητές των Δελφινιών είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο Σωματείων καθώς οι κολυμβητές-τριες της "Ζωοδόχου Πηγής" προπονούνται με τα "Δελφίνια Ηρακλείου" στο Κολυμβητήριο του "Λίντο" και κάτω από την καθοδήγηση του Αγαπητού Μηναδάκη και Μάριου Χριστοδουλάκη.

Η στάση, η σκέψη και η συμπεριφορά της Σύλιας  Χιώτη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ομάδα των "Δελφινιών".

Η μαχητικότητα, η επιμονή, η υπομονή και η δύναμη της κολυμβήτριας αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν έχεις όνειρα, καμία αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News