Προκρίθηκε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα η Μαρία Τροχαλάκη  

Σπορ
Προκρίθηκε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα η Μαρία Τροχαλάκη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ημέρα μετά την επίτευξη του ορίου για την προεθνική κολύμβησης, η Μαρία Τροχαλάκη επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται και στους Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης Γενικών και Επαγγελματικών λυκείων.

Η κολυμβήτρια που προπονείται στα Δελφίνια, αγωνίστηκε για το 1ο Γενικό λύκειο Ηρακλείου και κατέκτησε την 1η θέση στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 27.10. Με τη νίκη της αυτή πήρε παράλληλα το εισιτήριο πρόκρισης στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα που θα διεξαχθεί στην πόλη Μαρακές του Μαρόκο 2-9 Μαΐου 2018.

Η Τροχαλάκη στον προκριματικό είχε κάνει ακόμα καλύτερο χρόνο και συγκεκριμένα 27.08.

Στους ίδιους αγώνες η Θάλεια Παπαδάκη (3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου) στα 100μ. πρόσθιο κατέκτησε την 13η θέση με χρόνο 1.22.80

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι οι δύο προπονητές των Δελφινιών, Αγαπητός Μηναδάκης και Μάριος Χριστοδουλάκης, οι οποίοι δήλωσαν: «Αμέσως μετά τους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών Ν. Ελλάδος η προσοχή μας στράφηκε στα Νιόβεια και τους Πανελλήνιους αγώνες λυκείων. Η Μαρία είχε μία άτυχη στιγμή στα 50μ. ελεύθερο στους Χειμερινούς αγώνες (δεν έγραψε ο ηλεκτρονικός πίνακας) με αποτέλεσμα να χάσει τη συμμετοχή της στους Πολυεθνείς αγώνες στο Γκρατς. Αμέσως μετά πάρθηκε η απόφαση να λάβει μέρος στα Νιόβεια με στόχο να προκριθεί στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα, όπως και τα κατάφερε, δείχνοντας για άλλη μία φορά τις σπουδαίες ικανότητες και τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News