Συνάντηση της Κ.Ο του ΚΚΕ για το κολυμβητήριο

Σπορ
Συνάντηση της Κ.Ο του ΚΚΕ για το κολυμβητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ανάγκη να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους"

Αντιπροσωπία της Κ.Ο Ηρακλείου του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης συναντήθηκε με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των αθλητών του κολυμβητηρίου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), και εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του κολυμβητηρίου.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει: "Στην συζήτηση αναδείχτηκε η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Κολυμβητήριο του «ΛΙΝΤΟ» στο Ηράκλειο, το μοναδικό δημόσιο κολυμβητήριο στο Ηράκλειο παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά, οι λιγοστοί υπάλληλοι, προπονητές, γονείς, ώστε να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του. Σε αυτό το χώρο όπως σημειώθηκε από το σύλλογο γονέων συνωστίζονται καθημερινά οι ομάδες κλασικής κολύμβησης με εκατοντάδες αθλητές, ομάδες πόλο, συγχρονισμένης κολύμβησης και ταυτόχρονα πραγματοποιούνται μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης στην μικρή πισίνα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φορέων, οι πεπαλαιωμένες και ασυντήρητες για καιρό εγκαταστάσεις δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εκατοντάδων νέων παιδιών των 11 σωματείων που αθλούνται στις εγκαταστάσεις. Επίσης, οι χώροι είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες άθλησης ενώ τα αποδυτήρια είναι βρώμικα και με φθαρμένα ειδή υγιεινής και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην θέρμανση της πισίνας καθώς και ανεπαρκής φωτισμός. Την ίδια στιγμή στο χώρο του κολυμβητηρίου υπάρχει μία μόνο κερκίδα μικρής χωρητικότητας, με σκουριασμένο σκέπαστρο, ενώ και ο περιβάλλοντας χώρος είναι διαμορφωμένος με ακατάλληλα παλιά υλικά, κλεισμένος με λαμαρίνες, με κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών, των συνοδών και των εργαζομένων του κολυμβητηρίου. Οι συνθήκες αυτές ως αποτέλεσμα καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση πανελληνίων πρωταθλημάτων στο Ηράκλειο, ακόμα και αγώνων σε προαγωνιστικό επίπεδο.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε πως αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια της περικοπής χρηματοδότησης του ΕΑΚΗ, στα πλαίσια την πολιτικής εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ενισχύουν την συνεχή επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οδηγώντας τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην άθληση και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους.

Επιπροσθέτως ανέδειξαν πως προκύπτει η ανάγκη άμεσης συντήρησης των εγκαταστάσεων του εθνικού κολυμβητηρίου Ηρακλείου καθώς και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης θέρμανσης της πισίνας. Ταυτόχρονα προκύπτει και η ανάγκη χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή νέου σύγχρονου δημόσιου βιοκλιματικού κλειστού κολυμβητηρίου στο Ηράκλειο, για να μπορούν να καλυφθούν επαρκώς οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της κολύμβησης στην πόλη καθώς επίσης και η χρηματοδότηση για την κατασκευή νέας βοηθητικής πισίνας 25 μέτρων, για τις ανάγκες της διοργάνωσης αγώνων και την προετοιμασία των ομάδων.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους φορείς να διεκδικήσουν την άμεση ενίσχυση της τακτικής επιχορήγησης του ΕΑΚΗ στο ύψος των αναγκών, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθώς και τη γενναία αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News