default-image

Ευρωπαϊκό εφήβων: Στον τελικό των 200μ. ύπτιο ο Μπολάνος

Σπορ
Ευρωπαϊκό εφήβων: Στον τελικό των 200μ. ύπτιο ο Μπολάνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Μπολάνος, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό των 200μ. ύπτιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στη Νετάνια του Ισραήλ.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα ημιτελικά του αγωνίσματος με 2:01.91 και προκρίθηκε ως έκτος στον αυριανό (18:31) τελικό. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του νεαρού κολυμβητή, ο οποίος είναι 16,5 ετών (έχει γεννηθεί τέλη Δεκεμβρίου του 2000) και θα είναι ο μικρότερος ηλικιακά φιναλίστ. Ερχεται, δε, να προστεθεί στην εξαιρετική παρουσία του και στα 100μ. ύπτιο, όπου έχασε μεν για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου το εισιτήριο για τον τελικό (9ος), έπιασε όμως το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, που θα γίνει τον Αύγουστο στην Ινδιανάπολη.

Αντίθετα, ο Αρκάδιος Ασπουγάλης δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό των 50μ. πρόσθιο, αφού κατετάγη 12ος στους ημιτελικούς με 29.16. Ο 16χρονος Σερραίος πήγε πιο αργά σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό, όταν σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ παίδων με 28.92, αλλά για να προκριθεί θα έπρεπε να«κατέβει» ακόμη περισσότερο, καθώς η οκτάδα του τελικού «έκλεισε» στο 28.78.

Αύριο το πρωί έχουμε συνολικά εννέα συμμετοχές στα προκριματικά. Ο Παναγιώτης Μπολάνος, εκτός του τελικού στα 200μ., θα κολυμπήσει και στον προκριματικό των 50μ. ύπτιο, έχοντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες να βρεθεί -τουλάχιστον- στους ημιτελικούς. Διπλή ελληνική συμμετοχή υπάρχει στα 100μ. πρόσθιο εφήβων, με τους Σάββα Θώμογλου και Αρκάδιο Ασπουγάλη, αλλά και στα 200μ. μικτή ατομική νεανίδων, με τις Νικόλ Παυλοπούλου και Φωτεινή Μέτσιου. Η Ελένη Κοντογεώργου θα αγωνιστεί στα 100μ. πρόσθιο, η Ολγα Αρνάκη στα 50μ. ελεύθερο, η Σταυρούλα Λουκαρέα στα 100μ. ύπτιο και ο Νίκος Ντάνος στα 100μ. πεταλούδα.

Να σημειωθεί ότι, στον τελικό των 200μ. πεταλούδα, ο Ούγγρος Κρίστοφ Μίλακ συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 1:53.79, βελτιώνοντας κατά ενάμισι δευτερόλεπτο την προηγούμενη κορυφαία επίδοση (1:55.37), την οποία είχε πετύχει τον Απρίλιο ο Ιάπωνας Νάο Χορομούρα. Μάλιστα, ο χρόνος του 17χρονου Μαγυάρου είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και τον καθιστά υποψήφιο για το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των «μεγάλων», που θα γίνει στη Βουδαπέστη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News