default-image

Με μόλις εννέα κολυμβητήρια έμεινε η Ελλάδα

Σπορ
Με μόλις εννέα κολυμβητήρια έμεινε η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καθώς μόλις εννέα κολυμβητήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν μείνει ανοικτά με άδεια λειτουργίας κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να βγουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2015.

Έτσι, η ελληνική ομοσπονδία εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση με την οποία ζητά από την Πολιτεία να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ζήτησε να παραταθούν οι σχετικές άδεις και σε άλλα για τις υποχρεώσεις των αθλητών και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας πέραν της 8.2.15, είναι μόνο εννέα σε όλη την Ελλάδα, γεγονός το οποίο καθιστά αδύνατη την υλοποίηση του αγωνιστικού και προπονητικού προγράμματος όλων των αθλημάτων μας, δηλαδή των έξι αθλημάτων που καλλιεργεί η ΚΟΕ.

Εκ των εννέα αυτών κολυμβητηρίων υπάρχουν:

Τέσσερα στην Αθήνα, εκ των οποίων μόνο ένα κλειστό, ένα στην Πελοπόννησο, ένα στη Θεσσαλία, δύο στη Μακεδονία και Θράκη και ένα στην Ήπειρο.

Δεδομένου ότι από 30.12.14, δόθηκε παράταση 12 μηνών στην εφαρμογή του ν.4178 για την υποβολή των δηλώσεων αυθαιρέτων, παρακαλούμε, όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, παρατείνετε την ισχύ της ανάλογης προθεσμίας περί των αδειών λειτουργίας των κολυμβητηρίων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Για το ΔΣ της ΚΟΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News