default-image

Φτυλάκης και Νικηφόρου νικητές στο μαραθώνιο κολύμβησης

Σπορ
Φτυλάκης και Νικηφόρου νικητές στο μαραθώνιο κολύμβησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συμμετοχή εννέα ανδρών και δύο γυναικών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο κολυμβητικός Μινωικός μαραθώνιος από τη νήσο Ντία στον Καρτερό. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και επέτρεψαν τη διεξαγωγή του ενός εξαιρετικά δύσκολου αγώνα που έχει υψηλές απαιτήσεις.

 Οι έντεκα συμμετέχοντες διένυσαν μία διαδρομή 6 ναυτικών μιλίων, δηλαδή 11 χιλιομέτρων. Ως αφετηρία δόθηκε ο όρμος Αγριλιάς στην Ντία και ο τερματισμός έγινε στο ξενοδοχείου MINOA PALACE στον Καρτερό.

Νικητής στους άνδρες αναδείχτηκε ο Μαρίνος Φτυλάκης, ενώ στις γυναίκες η Χριστίνα Νικηφόρου. Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες είναι τα εξής:

Κατηγορία ανδρών: Φτυλάκης Μαρίνος 3 ώρες και 37 λεπτά, Φαρσαράκης Αντώνιος 3 ώρες και 37 λεπτά, Θαλασσινάκης Γεώργιος 3 ώρες και 40 λεπτά, Πασχαλίδης Απόστολος 4 ώρες και 17 λεπτά, Κουτουλάκης Κυριάκος 4 ώρες και 32 λεπτά.

Κατηγορία γυναικών: Νικηφόρου Χριστίνα 3 ώρες και 43 λεπτά, Κανάκη Μιχαέλα 4 ώρες και 02 λεπτά.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κολυμβητές που δεν αναφέρονται εγκατέλειψαν τον αγώνα καθ' όσο ευρίσκονταν κοντά στο χρονικό όριο των πέντε ωρών που ορίζεται από το καταστατικό, μακριά από τη θέση του τερματισμού και περισυλλέγησαν από το σκάφος ασφαλείας με ομόφωνη απόφαση του γιατρού και των μελών της επιτροπής του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι τον αγώνα στήριξαν ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το ΕΚΑΒ, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News