default-image

Σάρωσε τα μετάλλια η κρητική συγχρονισμένη κολύμβηση

Σπορ
Σάρωσε τα μετάλλια η κρητική συγχρονισμένη κολύμβηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρητική συγχρονισμένη κολύμβηση κυριάρχησε στους χειμερινούς αγώνες κορασίδων α' που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου και ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διακρίθηκαν σε όλες τις κατηγορίες αι αποδεικνύοντας ότι ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες προπόνησης (έλλειψη κολυμβητηρίου καθώς τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά οι 50άρες πισίνες παραμένουν κλειστές) καταφέρνουν να ξεχωρίσουν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Εκπληκτική ήταν για άλλη μία φορά η Μαριλένα Αρμάου του ΚΟΗ, η οποία κατέκτησε την 3η θέση στις φιγούρες πιστοποιώντας την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται, αλλά και ότι δικαίως της απονεμήθηκε ο τίτλος ως μία από τις καλύτερες αθλήτριες για το 2013 από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Η Αρμάου επίσης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ντουέτο μαζί με τις Ειρήνη Κάββαλου και Αφροδίτη Σπυριδάκη, ενώ με την ομάδα του ΚΟΗ ήταν 3η στο ομαδικό προσθέτοντας άλλο ένα μετάλλιο στο παλμαρέ της. Την ομάδα του ΚΟΗ στο ομαδικό αποτελούσαν οι Μαριλένα Αρμάου, Ευμορφία Αρχάβλη, Κατερίνα Γιαννακάκη, Ειρήνη Κάββαλου, Βίλμα-Μαρία Μακράκη, Πηνελόπη-Παυλίνα Μουλιανάκη, Μαρία Νικολακάκη, Αφροδίτη Σπυριδάκη, με αναπληρωματικές τις Χριστίνα Καλοχριστιανάκη και Ανδριανή Φυσαράκη.

Στο ομαδικό, όμως η Κρήτη πανηγύρισε και την πρώτη θέση, την οποία κατέκτησε η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αποτελούμενη από τις Μαρία Βοζινάκη, Μαρία-Ελένη Βοζινάκη, Όλγα Κουργιαντάκη, Αθηνά-Μαρία Μαρκουλάκη, Αλεξάνδρα Μουζακίτη, Νεφέλη-Κατερίνα Μπαδογιάννη, Νικολέτα Παπαγεωργίου και Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη.

Ο ΚΟΗ συμμετείχε και με δεύτερη ομάδα στο ντουέτο με τις Βίλμα-Μαρία Μακράκη και Μαρία Νικολακάκη (αναπληρωματική η Ευμορφία Αρχάβλη), οι οποίες κατέκτησαν την 13η θέση.

Μετά τους χειμερινούς αγώνες ακολούθησε η ημερίδα ορίων 1ο-4ο & 7ο Αστέρι με αθρόα συμμετοχή αθλητριών.

Τον ΚΟΗ εκπροσώπησαν στο 7ο Αστέρι οι Ελένη Φυσαράκη, Γεωργία Λαζοπούλου, Μαρία-Ιοκάστη Βαρβεράκη, οι οποίες συγκέντρωσαν πολύ καλή βαθμολογία.

Το Δ.Σ. του ΚΟΗ συγχαίρει τις αθλήτριες και την προπονήτριά τους Λέλα Μαμιαούρι και τους εύχονται πάντα επιτυχίες. Επίσης συγχαίρει την αθλήτριά του και αθλήτρια της Εθνικής ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης Μαριλένα Αρμάου για τη βράβευσή της από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ως μία από τις καλύτερες αθλήτριες που διακρίθηκαν στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις το 2013 στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Φιγούρες: 1η Ταξοπούλου Άννα-Μαρία (ΑΝΟ Μετ/ση) 72,3688, 2η Δίπλα Ιφιγέννεια (Νηρ. Χαλ.) 70,2534, Αρμάου Μαρία-Ελένη (ΚΟΗ) 69,2222.

Τελικός Ντουέτο: 1ες Καμπούτση Ηλιάνα, Ταξοπούλου Άννα-Μαρία, Αθανασοπούλου Βαρβάρα (ΑΝΟ Μετ/ση) 74,468, 2ες Αρμάου Μαρία-Ελένη, Κάββαλου Ειρήνη, Σπυριδάκη Αφροδίτη (ΚΟΗ) 73,499, 3ες Δίπλα Ιφιγένεια, Μπαρλαμπά Γεωργία (Nηρ. Χαλ.) 99.

Ομαδικό: 1ος ΝΟΧ με τις Βοζινάκη Μαρία, Βοζινάκη Μαρία-Ελένη, Κουργιαντάκη Όλγα, Μαρκουλάκη Αθηνά-Μαρία, Μουζακίτη Αλεξάνδρα, Μπαδογιάννη Νεφέλη-Αικατερίνη, Παπαγεωργίου Νικολέτα, Παπαδοκωνσταντάκη Μαρία με 69,2713, 2η η ΑΝΟ Μετ/ση και 3ος ο ΚΟΗ με τις Αρμάου Μαρία-Ελένη, Αρχάβλη Ευμορφία, Γιαννακάκη Αικατερίνη, Κάββαλου Ειρήνη, Μακράκη Βίλμα-Μαρία, Μουλιανάκη Πηνελόπη-Παυλίνα, Νικολακάκη Μαρία, Σπυριδάκη Αφροδίτη, Καλοχριστιανάκη Χριστίνα και Φυσαράκη Ανδριανή με 66,9763.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News