default-image

Πιάστηκε ντοπέ η Εφίμοβα

Σπορ
Πιάστηκε ντοπέ η Εφίμοβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο ένα κρούσμα ντόπινγκ ήρθε να ταράξει τα νερά του παγκόσμιου αθλητισμού. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ στο πρόσθιο, Γιούλια Εφίμοβα βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Η Εφίμοβα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ντόπινγκ κοντρόλ, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση στεροειδών ουσιών (DHEA) με την παγκόσμιο ομοσπονδία αντιντόπινγκ (WADA) να αναφέρει πως η συγκεκριμένη ουσία παράγεται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο, στην περίπτωση της Εφίμοβα τα επίπεδα ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, γεγονός που δεν δικαιολογείται.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος φαίνεται πως είχε γίνει στα μέσα του Οκτώβρη, περίοδος χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές υποχρεώσεις, για την Ρωσίδα κολυμβήτρια. Δύο μήνες μετά την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ στα 50μ πρόσθιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και δύο μήνες πριν την κατάρριψη των παγκοσμίων ρεκόρ στα 50μ αλλά και 200μ πρόσθιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Χέρνινγκ της Δανίας.

Ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού πάντως, σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε πως η Γιούλια Εφίμοβα είναι "καθαρή" και ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη ουσία, της χορηγήθηκε για την καταπολέμηση μιας ίωσης. Η Εφίμοβα πάντως, θα περάσει από νέο έλεγχο σε λίγες ημέρες και αν το δείγμα είναι και πάλι θετικό τότε κινδυνεύει με βαριά καμπάνα από την FINA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News