default-image

Επιστρέφει στις πισίνες ο Φελπς

Σπορ
Επιστρέφει στις πισίνες ο Φελπς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Μάικλ Φελπς στις πισίνες, σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έχει πλέον ξεκινήσει. Ο 28χρονος αθλητής, με τα περισσότερα μετάλλια από οποιονδήποτε άλλον σε Ολυμπιακούς Αγώνες (18 χρυσά, δύο ασημένια, δύο χάλκινα), πέρασε έλεγχο αντι-ντόπινγκ από τον Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA), σημάδι πως έχει ξεκινήσεις στις προπονήσεις και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή.

Σύμφωνα, με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της USADA, o Μάικλ Φελπς υποβλήθηκε σε έλεγχο δύο φορές, μεταξύ της 1ης Ιουλίου και της 30ής Σεπτεμβρίου. Κι από τη στιγμή που δέχεται επισκέψεις ελεγκτών, αυτόματα, σημαίνει ότι ο αθλητής δεν θεωρείται πως έχει αποσυρθεί. Μάλιστα η παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) απαιτεί από τους κολυμβητές να περνούν από διαδικασία ελέγχου για χρήση απαγορευμένων ουσιών, τουλάχιστον εννέα μήνες πριν από τον πρώτο τους αγώνα.

Έπειτα από αυτά, την επιστροφή του Φελπς στις προπονήσεις επιβεβαίωσε και το τεχνικός του Μπομπ Μπάουμαν, οριοθετώντας τον πρώτο του αγώνα τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο Φελπς έχει το χρόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος, θέλοντας αρχικά να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, έπειτα να βρεθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν το 2015, με απώτερο στόχο, σε ηλικία τριάντα ενός ετών, να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, που θα είναι και η 5οι της μοναδικής καριέρας του.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι, δεν μπορούμε από τώρα να έχουμε σχέδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Τώρα απλά έχει αυξήσεις τις προπονήσεις του σε τέσσερις έως πέντε ανά εβδομάδα, αν καταφέρουμε να φθάσεις στις δέκα, τότε μπορεί να μπει σε αγωνιστική διαδικασία. Όμως τώρα είμαστε μακριά από εκείνη τη στιγμή και θα πρέπει να έχουμε χαμηλές προσδοκίες, μέχρι να τον δούμε σε αγώνα» δήλωσε ο Μπάουμαν. Ο Φελπς πέρα από τα 22 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει άλλα 33 από παγκόσμια πρωταθλήματα (26 χρυσά, έξι ασημένια κι ένα χάλκινο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News