default-image

Χάλκινο μετάλλιο για τον Τσαπατάκη στο Παγκόσμιο

Σπορ
Χάλκινο μετάλλιο για τον Τσαπατάκη στο Παγκόσμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ κολύμβησης που διεξάγεται στο Μόντρεαλ πανηγύρισε ο Χανιώτης Αντώνης Τσαπατάκης στα 100μ. πρόσθιο SB4.

Ο αθλητής της Μεγαλονήσου έσπασε το φράγμα του 1:40 και με επίδοση 1:37.82 σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ κατακτώντας παράλληλα και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα. Ο Τσαπατάκης, που πάλεψε μέχρι το τέλος ακόμη και για την πρώτη θέση, ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου πανελλήνιου ρεκόρ, με 1:40.79 από τις 29 Ιουνίου 2012 στη Γερμανία.

Ο 25χρονος κολυμβητής, γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι (45.62), όμως στα τελευταία μέτρα της κούρσας είδε τον Ισπανό Ρικάρντο Τεν να του «κλέβει» την δεύτερη με διαφορά μερικών εκατοστών (1:37.47). Το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο της Κολομβίας σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατέκτησε ο Κολομβιανός Μόισες Φουέντες Γκαρσία με επίδοση 1:36.91

"Χρυσός" ο Κωστάκης

Η Ελλάδα πανηγύρισε και ένα χρυσό μετάλλιο σήμερα με τον Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή των 50μ. πρόσθιο SB2 (αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιό του στη διοργάνωση)

Ο κολυμβητής των Αετών, κάλυψε την απόσταση σε 58.56, που εκτός από την πρωτιά στον τελικό του αγωνίσματος, του χάρισε και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος από τον περασμένιο Ιούνιο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ, με 59.91.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας που θα συμμετάσχει σε ακόμη τρία αγωνίσματα στη διοργάνωση του Μόντρεαλ, είδε τον Μεξικανό Αρνούλφο Καστορένα να τερματίζει στην δεύτερη θέση με 1:02.04 και τον Ουκρανό Ντμίτρο Βινοχράντετς να κατακτά την τρίτη θέση με 1:02.08.

Να σημειωθεί ότι ο Κωστάκης, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο του τελικού, αφού τόσο ο Καστορένα όσο και ο Βινοχράντετς είχαν επιδόσεις κάτω από 59 δευτερόλεπτα (58.21 και 58.51 αντίστοιχα). Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν αυτός που χαμογέλασε όμως στο τέλος, κατακτώντας την κορυφή του αγωνίσματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News