default-image

Παρέμβαση για το κολυμβητήριο

Κρήτη
Παρέμβαση για το κολυμβητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναδεικνύει το θέμα της μη λειτουργίας της μοναδικής πισίνας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου στο Ηράκλειο.

Από το Σεπτέμβριο του 2011 τα οκτώ σωματεία του Ηρακλείου πληρώνουν εξ ολοκλήρου το πετρέλαιο θέρμανσης της μικρής πισίνας και κατά καιρούς το χλώριό της.

Πρόσφατα έγινε παραγγελία θερμικού παπλώματος για τη μικρή πισίνα μετά από χορηγία του Περιφερειακού Ταμείου Κρήτης και, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία με την αδυναμία του κράτους, τώρα η μονάδα του Ε.Α.Κ.Η., της οποίας το προσωπικό έχει μειωθεί αρκετά (ολόκληρη μονάδα διαθέτει ένα συντηρητή), κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κλείσει.

Η μεγάλη πισίνα των 50 μέτρων που είναι η μοναδική στο Ηράκλειο παραμένει κλειστή για τρίτο χειμώνα. Σύμφωνα και με τα λεγόμενα της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Κ.Η., η πισίνα του Ηρακλείου θα λειτουργήσει με εναλλακτική μορφή θέρμανσης. Εάν δε βοηθηθεί οικονομικά η μονάδα είναι βέβαιο ότι η πισίνα του Ηρακλείου δε θα λειτουργήσει ποτέ ξανά το χειμώνα.

Στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι «τα σωματεία δυσκολεύονται να επιβιώσουν, διότι οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον οικονομικά για ευνόητους λόγους και βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση πληρώνοντας υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές πισίνες αλλά και στην εταιρεία της πισίνας του Δήμου Ηρακλείου, όπου αναγκαστικά έχουν στραφεί προκειμένου να μη σταματήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες».

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει ότι «ο αθλητισμός είναι μέρος της παιδείας και του πολιτισμού και δεν πρέπει παρά την οικονομική κρίση να παραγκωνίζεται, ειδικά για τα παιδιά της περιφέρειας».

Τέλος, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν θα προβεί σε άμεση επιχορήγηση της πισίνας του Ε.Α.Κ.Η. (το κόστος της μετατροπής ανέρχεται σε περίπου 200.000) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα θέρμανσης που το ταλαιπωρεί για τρίτο χειμώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News