default-image

Επίσημα νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο Παναγόπουλος

Σπορ
Επίσημα νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο Παναγόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Σεβαστής το είχε ουσιαστικά προαναγγείλει όταν κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής συνέντευξης Τύπου είπε ότι δε θα συνεχίζει στον προεδρικό θώκο και πρότεινε ως αντικαταστάτη του τον Κώστα Παναγόπουλο.

Το αίτημά του έγινε, λοιπόν, πραγματικότητα με τον κ. Παναγόπουλο να επιλέγεται από τα 21 νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. ως νέος πρόεδρος. Ο Βασίλης Σεβαστής παρέμεινε στο συμβούλιο με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα.

Και η Κρήτη θα έχει εκπρόσωπο στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καθώς ο Παναγιώτης Αντωνακάκης ανήκει στα μέλη του.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναόπουλος, μετά την συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για την εμπιστοσύνη τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ το Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος ενώ μπορούσε - έχοντας την αποδοχή και τη στήριξη των σωματείων - να παραμείνει στην προεδρία της Ομοσπονδίας, σε μια κίνηση σπάνια όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα, επέλεξε να ανοίξει το δρόμο στην πορεία ανανέωσης του ΣΕΓΑΣ.

Ο Βασίλης Σεβαστής ολόκληρη τη ζωή του υπηρετεί τον Ελληνικό αθλητισμό με πάθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια.  Το έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν, το αποδεικνύει ακόμη μια φορά  με τη σημερινή του απόφαση.

Αποδέχτηκα την πρόταση του να αναλάβω την προεδρία του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη συγκίνηση, μεγάλη τιμή, αλλά και πλήρη επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στον αθλητισμό.

Με τους συναδέλφους μου στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, με το Βασίλη Σεβαστή στην κρίσιμη θέση του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας, με τους εργαζόμενους, τους αθλητές, τους προπονητές, τους κριτές, τους γονείς, τους φιλάθλους, θα εργαστούμε για να αποδείξουμε ότι η άλλη όψη του προβλήματος, είναι η ευκαιρία.

Στόχοι μας, να ενισχύσουμε τη σχέση του στίβου με την κοινωνία. Να πολεμήσουμε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Να στηρίξουμε τα σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές. Να εκσυγχρονίσουμε   το ΣΕΓΑΣ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος λειτουργίας του. Να επανασχεδιάσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητες μας. Να δώσουμε αυξημένο βάρος στο μαζικό αθλητισμό. Να κάνουμε πράξη την ανανέωση σε δομές, σχεδιασμό, νοοτροπία και  λειτουργία.

Αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να πούμε άλλα. Ξεκινάμε και στην πορεία θα έχουμε να πούμε πολλά. Χρειάζεται όμως, να απευθύνουμε στην κοινωνία και την Πολιτεία ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: Ειδικά σήμερα, στη δίνη της κρίσης, ο αθλητισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες, συνεπώς ως πρόβλημα. Πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίζεται ως λύση και διέξοδο   στα προβλήματα, ειδικά των νέων ανθρώπων, γιατί αυτό πράγματι είναι. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News