default-image

Κανονικά ο κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος

Σπορ
Κανονικά ο κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έδωσε το ΟΚ κι έτσι την Πέμπτη (13/09) το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Κολυμβητικός Μινωικός  Μαραθώνιος (θαλασσόνιος) Ντία- Καρτερός. Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες πρέπει να βρίσκονται με τα συνοδά  σκάφη τους, το αργότερο στις 06.30 το πρωί στην καφετέρια «ΜΑΡΙΝΑ» στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου προκειμένου να διαπεραιωθούν στη νήσο Ντία από όπου θα γίνει η εκκίνηση στις 7π.μ.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές όσοι καθυστερήσουν ή δεν έχουν συνοδό σκάφος, θα αποκλειστούν από τον αγώνα, ενώ συνιστάται στους συμμετέχοντες, εφόσον κατά τη διάρκεια της διαδρομής κουραστούν ή νοιώσουν αδιαθεσία, να εγκαταλείπουν τον αγώνα και να επιβιβάζονται στο συνοδό σκάφος εκτάκτου ανάγκης και ασφάλειας που θα τους ακολουθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος κολυμβητής , ο οποίος διήνυσε την απόσταση από τη Ντία μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου κατά το έτος 1951, ήταν ο αείμνηστος Σπυρίδων Γαρδελάκης.

Από τότε η προσπάθεια αυτή ατόνησε και επανήλθε το 2007 οπότε τη διοργάνωση και διεξαγωγή ανέλαβε ο Σύλλογος Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδεκανήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Σκαφών Ηρακλείου.  

 Ο κολυμβητικός μαραθώνιος διεξάγεται από το 2007 σε ανάμνηση του περίλαμπρου Κρητικού Μινωικού πολιτισμού και αποσκοπεί στην προβολή της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, ως τουριστικός πόλος έλξης, στην προσέλκυση της νεολαίας στο υγρό στοιχείο, αλλά και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αναφορικά με την προστασία και προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News