default-image

Αποθέωση για τους ήρωες από την Κρήτη

Σπορ
Αποθέωση για τους ήρωες από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο αφίξεων του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» θέλοντας με το χειροκρότημά του, τη χειραψία, τα λουλούδια και ένα φιλί να δείξει την υπερηφάνεια του και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο των έξι παραολμπιονικών που κατέφτασαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους την Κρήτη.

Πρώτος εμφανίστηκε ο χάλκινος παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο. Πρώτη έτρεξε στην αγκαλιά του η κόρη του, που, περιμένοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί, έδειχνε την προσμονή της να ανταμώσει μετά από τόσες ημέρες τον πατέρα της. Δεν έφυγε άλλωστε καθόλου από την αγκαλιά του παρά μόνο όταν ο κόσμος τον σήκωσε στον αέρα οδηγώντας τον στο μικρό... γλέντι που στήθηκε έξω από το αεροδρόμιο με λύρα, χορό και γλυκά.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης, σίγουρος για τον εαυτό του και φανερά συγκινημένος από την υποδοχή, τόνισε: «Νιώθω υπερήφανος. Δικαιώθηκαν οι κόποι που έχουμε κάνει τόσο καιρό γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και θεωρώ ότι ήταν ένα αποτέλεσμα που το περιμέναμε όλοι.

Χαίρομαι που έκανα υπερήφανους τους συγχωριανούς μου. Αυτή η επιτυχία μου δίνει το κίνητρο και τη δύναμη να συνεχίσω για τη Βραζιλία που θα γίνει η επόμενη Ολυμπιάδα. Ο καθένας έχει κάποιον για πρότυπο για να προχωρήσει. Το δικό μου είναι ο Γιώργος ο Καπελλάκης, που μας έχει κάνει υπερήφανους και έχει φέρει μεγάλες διακρίσεις. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαμε από την Κρήτη σε αυτή την Παραολυμπιάδα είμαστε ίσοι. Φύγαμε όλοι μαζί από την Κρήτη και γυρίσαμε όλοι Ολυμπιονίκες», επισήμανε.

«Περάσαμε φανταστικά»

Ο Γιώργος Καπελλάκης, από την πλευρά του, επισήμανε: «Ήταν μεγάλη χαρά για μένα που κατάφερα να συμμετάσχω σε μία 3η Ολυμπιάδα. Ενδεχομένως να είχα καλύτερα αποτελέσματα αν οι συνθήκες προπόνησής μου στο Ηράκλειο ήταν αυτές που έπρεπε και το κολυμβητήριο δεν ήταν κλειστό. Πάντως ήταν μία αξέχαστη εμπειρία και πάλι. Περάσαμε φανταστικά, ζήσαμε μοναδικές στιγμές και χαίρομαι γι' αυτό».

«Το διασκέδασα...»

Το δίδυμο στην ποδηλασία πίστας ανδρών, «πνιγμένο» από λουλούδια, τόνισε πόσο το διασκέδασε. Πρώτος πήρε το λόγο ο Χρήστος Στεφανάκης, που τόνισε: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία γιατί η Ολυμπιάδα είναι το μεγαλύτερο γεγονός που μπορεί να πάρει μέρος ένας αθλητής και το διασκέδασα κι εγώ όσο μπορούσα.

Είμαστε ικανοποιημένοι με την 6η θέση που λάβαμε». Ο συνοδοιπόρος του Κώστας Τρουλινός είπε από την πλευρά του: «Ήταν μοναδική εμπειρία. Στα 16 χρόνια που ασχολούμαι με την ποδηλασία ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου και συνοδεύτηκε και με την επιτυχία της 6ης θέσης. Τώρα συνεχίζουμε για τα επόμενα, τα καλύτερα...».

«Ήταν μόνο η αρχή»

Στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων έπεσε και το δίδυμο της ποδηλασίας γυναικών, που άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, αναφερόμενη στην εμπειρία του Λονδίνου, είπε:

«Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και τα συναισθήματα έντονα, ιδιαίτερα τώρα που γυρίσαμε και είδαμε την αγάπη από τόσο κόσμο και φυσικά την οικογένειά μας. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς είμαι μόλις δύο χρόνια στον αθλητισμό. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, πετύχαμε να φτάσουμε στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος. Αυτό είναι η αρχή».

Η Ηρώ Μηλάκη, από την πλευρά της, τόνισε: «Ήταν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Η Ολυμπιάδα είναι το μεγαλύτερο γεγονός για τους αθλητές. Ο κόσμος ήταν πολύς σε όλα τα αθλήματα και πραγματικά ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία».

«Γύρισαν σαν ήρωες»

Υπερήφανος για τους αθλητές που συνόδευσε στο Λονδίνο δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βαρβεράκης, ο οποίος τόνισε ότι οι συμμετέχοντες γύρισαν ήρωες από τους αγώνες. «Αυτό που ζήσαμε στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια. Πήγαμε στη μεγαλύτερη διοργάνωση που υπάρχει στον πλανήτη, σε μία Παραολυμπιάδα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

 «Δουλέψαμε πολύ σκληρά γι' αυτό. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά. Γυρίσαμε νικητές. Αυτό είναι η επιβράβευση όλων των κόπων και προσπαθειών πολλών ετών. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι πήγαμε σε μία μεγάλη διοργάνωση με πολλές ελλείψεις, αγωνιστήκαμε σκληρά και πετύχαμε αυτό που για πολλούς φαινόταν ακατόρθωτο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα παιδιά όλα αγωνίστηκαν σαν Έλληνες και γυρίζουν σαν ήρωες»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News