default-image

O τίτλος στον Άντι Μάρεϊ

Σπορ
O τίτλος στον Άντι Μάρεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άντι Μάρεϊ μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγινε ο νέος «βασιλιάς» του US Open, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ (7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2). Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις αποτυχημένοι τελικοί σε μεγάλα τουρνουά για να «πιει νερό».

Ο Βρετανός που διανύει μια ονειρεμένη περίοδο, σκαρφάλωσε και στο νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης. «Πάλεψε» για ακόμα μια ανατροπή ο «Νόλε», όμως δεν άντεξε στο πέμπτο σετ.

Έπρεπε να περάσουν 4 ώρες και 53λεπτά για να καταφέρει ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου να «εκθρονίσει» τον περυσινό νικητή του αμερικανικού όπεν. Παράλληλα, «εγραψε» ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτά Grand Slam, μετά τον Φρεντ Πέρι και το... προπολεμικό 1936!

Ο Τζόκοβιτς δεν ξεκίνησε καλά. Το συνηθίζει βέβαια να εμφανίζεται «μουδιασμένος». Όμως αυτό το... μούδιασμα διήρκησε περισσότερο από όσο μπορεί να υπολογίζε και ο ίδιος. Και αυτό του κόστισε τα δύο πρώτα σετ, αφού ο Μάρεϊ ήταν πιο ψύχραιμος στα κρίσημα σημεία και προηγήθηκε 2-0 με 7-6 και 7-5 αντίστοιχα.

Η σέρβικη «μηχανή» όμως πήρε μπρος και φαινόταν ότι θα γίνουμε «μάρτυρες» μιας ακόμα μεγάλης ανατροπής του Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τόσο εύκολα τη μάχη για το repeat και πήρε πολύ εύκολα τα δύο επόμενα σετ με 6-2 και 6-3 αντίστοιχα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ.

Κάπου εκεί, όμως «ξύπνησε» και πάλι ο Μάρεϊ. Ο «Νόλε» έμοιαζε πολύ κουρασμένος και φάνηκε με το καλημέρα στο κρίσημο και τελευταίο πέμπτο σετ. Ο Βρετανός θριαμβευτής έκανε δύο συνεχόμενα μπρέικ στον αντίπαλό του και σίγουρα τον αιφνιδιάσε, παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 γκέιμ. Προσπάθησε να απαντήσει ο Τζόκοβιτς και εν μέρει το έκανε, μειώνοντας σε 3-2. Όμως η χρονιά ανήκει στον Άντι Μάρεϊ και τελικά έβαλε «φρένο» στην κυριαρχιά του Σέρβου, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε 27 συνεχόμενες νίκες σε σκληρές επιφάνειες.

Ο Σκοτσέζος κατέκτησε το πέμπτο σετ με 6-2 γκέιμ και έφτασε στο τίτλο του αμερικανικού όπεν σε 4 ώρες και 53λεπτά, σε ένα συναρπαστικό τελικό. Φυσικά, το γιόρτασε ιδιαίτερα, όντας ο πρώτος του μετά από πέντε τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις και έδειξε ότι δίκαια πλέον συγκαταλέγεται στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων, όπως θα ανακοινωθεί και επίσημα την επόμενη εβδομάδα, όντας το νέο νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News