default-image

Τζόκοβιτς- Μάρει διεκδικούν τον τίτλο

Σπορ
Τζόκοβιτς- Μάρει διεκδικούν τον τίτλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόψε το βράδυ (23:00) θα διεξαχθεί ο τελικός των ανδρών του US Open ελέω καιρικών συνθηκών. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αντι Μάρεϊ θα διεκδικήσουν τον τίτλο, που θα είναι ο 2ος στο τουρνουά (και συνεχόμενος) για τον Σέρβο, ενώ για τον Σκωτσέζο θα είναι ο πρώτος, όχι μόνο στο US Open αλλά και το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Θεωρητικά ο «Τζόκερ» είναι το φαβορί, με βάση τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 2 έναντι Νο 4 του Μάρεϊ) και την πολύ καλή αγωνιστική του παρουσία στο τουρνουά, την ώρα που ο Βρετανός δεν έχει «πείσει» με την απόδοσή του.

Συνολικά ο απολογισμός στους μεταξύ τους αγώνες είναι 8-6 υπέρ του Νόλε, αλλά στις φετινές τους αναμετρήσεις το σκορ είναι 2-2. Ο Τζόκοβιτς έχει νικήσει τον συναρπαστικό ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν με 3-2 σετ και στον τελικό του Μαϊάμι. Από την άλλη πλευρά ο Μάρεϊ έχει επικρατήσει στον τελικό της Ντόχα, αλλά και - πρόσφατα – στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στα courts του Wimbledon.

«Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στη Νέα Υόρκη. Ο κόσμος συντάσσεται με τους παίκτες και ειδικά οι βραδινοί αγώνες είναι ξεχωριστή εμπειρία. Οσο για τον τελικό, τα περισσότερα παιχνίδια που έχουμε παίξει με τον Αντι ήταν αμφίρροπα και πολύ μικρές λεπτομέρειες καθόρισαν τον νικητή. Ετσι περιμένω να είναι και ο τελικός. Είμαστε και οι δύο σε κορυφαίο επίπεδο εδώ και καιρό και ξέρουμε καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου», τονίζει ο Τζόκοβιτς, που θέλει να διατηρήσει τον τίτλο του ώστε να μειώσει τη διαφορά του από τον Ρότζερ Φέντερερ στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. ο Ελβετός θα παραμείνει Νο 1 και ο ίδιος Νο 2).

Και πρόσθεσε ο Σέρβος, ενθυμούμενος το παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε ήταν στο Λονδίνο και το κέρδισε ο Μάρεϊ. Όμως ήταν σε διαφορετική επιφάνεια (σ.σ. χόρτο). Όταν αλλάζει η επιφάνεια, αλλάζουν και οι τακτικές. Στον τελικό δεν πιστεύω ότι υπάρχει φαβορί, ενώ ο Μάρεϊ θα έχει δίψα για να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam».

Από την άλλη πλευρά, ο Μάρεϊ αναγνωρίζει ότι δεν έχει παίξει και το καλύτερο τένις στο τουρνουά: «Είναι σπουδαίο ότι είμαι στον τελικό. Προφανώς από την αρχή του τουρνουά δεν έχω παίξει καλά. Σε κάποια ματς απλά `επιβίωσα', όμως το ότι βρίσκομαι στον τελικό και μπορώ να διεκδικήσω το πρώτο μου Grand Slam είναι σπουδαίο».

Ο Σκωτσέζος αναδεικνύει το καλό που του έκανε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Κατά κάποιο τρόπο, μου έδιωξε αρκετή από την πίεση που ένιωθα. Βέβαια ακόμα και αν έχανα τον τελικό, θα ήταν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία. Ολοι αυτοί οι σπουδαίοι αγώνες στα Grand Slams και στους Ολυμπιακούς Αγώνες βοηθούν στην πορεία της καριέρας ενός αθλητή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News