default-image

Πήρε το US Open η Ουίλιαμς!

Σπορ
Πήρε το US Open η Ουίλιαμς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Τον 15ο τίτλο της καριέρας της σε Grand Slam κατέκτησε η Σερένα Ουίλιαμς νικώντας στον συγκλονιστικό τελικό του US Open τη Βικτόρια Αζαρένκα με 2-1 σετ.

Η Αμερικανίδα, νούμερο τέσσερα στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε στο τέταρτο τίτλο της σε αμερικανικό Open παρότι βρέθηκε να χάνει με 5-3 στο τρίτο σετ από την κορυφαία της παγκόσμιας λίστας τενίστρια από τη Λευκορωσία.

Η 31χρονη Αμερικανίδα πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, εκμεταλλευόμενη το δυνατό της σερβίς, που προκαλούσε πολλά προβλήματα στην αντίπαλό της. Η 23χρονη Λευκορωσίδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 6-2 στο δεύτερο σετ, χάρη στα πολλά αβίαστα λάθη της Ουίλιαμς. Στο τρίτο σετ η Αζαρένκα με μπρέικ προηγήθηκε με 5-3 σετ, αλλά η Ουίλιαμς κατέκτησε τα τέσσερα επόμενα γκέιμ και με 7-5 έφτασε στον τίτλο μετά από αγώνα συνολικής διάρκειας 2 ωρών και 18 λεπτών.

Έτσι ολοκλήρωσε ένα ιδανικό καλοκαίρι για την ίδια, αφού μετά το Γουίμπλεντον και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (σε μονό και διπλό), κατέκτησε και το US Open. Πλέον με 15 τίτλους σε Grand Slam υπολείπεται μόνο των Γκραφ (22), Ναβρατίλοβα και Έβερτ (18).

«Δεν πιστεύω πώς κέρδισα. Είχα ετοιμάσει το λόγο της ηττημένης (γέλια), αλλά τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενη, ήταν ένα απίστευτο καλοκαίρι για μένα», δήλωσε η Σερένα Ουίλιαμς μετά τον τέταρτο τίτλο της στο US Open.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Σερένα, έδειξε χαρακτήρα. Είναι τιμή για μένα και μόνο που βρίσκομαι εδώ. Έδωσα ό,τι μπορούσα και δεν μετανιώνω για τίποτα», δήλωσε η Αζαρένκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News