default-image

Έγραψε ιστορία ο Φελπς

Σπορ
Έγραψε ιστορία ο Φελπς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάικλ Φελπς περίμενε αρκετά για να κρατήσει στα χέρια του το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Και φυσικά αυτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Για να φτάσει στο μαγικό αριθμό "19" και να γίνει ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ξεπέρασε τη θρυλική πρώην Σοβιετική γυμνάστρια, Λαρίσα Λατίνινα, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες οπαδούς του. Το "παρθενικό" χρυσό του Φελπς στο Λονδίνο ήρθε στη σκυταλοδρομία 4χ200μ. ελεύθερο, όπου τερμάτισε σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γάλλο Γιανίκ Ανιέλ.

Η τετράδα των Ράιαν Λόχτι, Κόνορ Ντόιερ, Ρίκι Μπέρενς και Φελπς τερμάτισε σε χρόνο έξι λεπτά και 59.7 δευτερόλεπτα. Η Γαλλία δεν μπόρεσε να κάνει κι εδώ την έκπληξη και έμεινε δεύτερη με 7:02.77, ξεπερνώντας την Κίνα που ήταν τρίτη με 7:06.30.

Το πρόσωπο της του τελικού ήταν ο Φελπς που πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη. Στην πρώτη του συνέντευξη αναφέρθηκε στην ήττα του από τον Τσαντ Λε Κλος στα 200μ. πεταλούδα και θυμήθηκε τη νίκη του επί του Μίλοραντ Κάβιτς το 2008 στα 100μ. πεταλούδα.

"Έχω την τιμή να γνωρίζω καλά τον Τσαντ. Ήμουν στην άλλη πλευρά πριν από τέσσερα χρόνια (σ.σ. νίκησε εκείνος με μια χεριά). Δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένος. Πήραμε το χρυσό στη σκυταλοδρομία" Μετράει 14 χρυσά, δύο αργυρά (σ.σ. και τα δύο στο Λονδίνο) και δύο χάλκινα στην Αθήνα το 2004. Για την ιστορία το πρώτο του χρυσό το κατέκτησε στο ολυμπιακό κολυμβητήριο της Αθήνας και ήταν τα 400μ. μικτή ατομική.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News