default-image

Πρώτες ελπίδες για μετάλλιο με Ηλιάδη

Σπορ
Πρώτες ελπίδες για μετάλλιο με Ηλιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική είναι η σημερινή (1/8) μέρα για την Ελλάδα καθώς υπάρχουν πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα βλέμματα να στρέφονται στο Τζούντο και τη συμμετοχή του Ηλία Ηλιάδη.

Η μέρα θα ξεκινήσει από τα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ. Η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη αντιμετωπίζουν (11.00) τις Κινέζες Τζανγκ Ξι και Ξούε. Η εθνική ομάδα χρειάζεται τη νίκη, ενώ αν ηττηθεί θέλει νίκη των Ελβετίδων επί των Ρωσίδων στον άλλο αγώνα.

Στις 11π.μ. θα μπει στη μάχη του… μεταλλίου ο Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας ξεκινάει τις προσπάθειες από το γύρο των "32" με αντίπαλο τον Σλοβάκο Μίλαν Ραντλ.

Στο Aquatics Centre η Νέρι Νιανγκουάρα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2004 και ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά των 100μ. ελεύθερο (12.00). Έχει τον όγδοο χρόνο (με 54.98 δευτερόλεπτα) στην 5η προκριματική σειρά. Μια ώρα (13.06) αργότερα ντεμπούτο θα κάνει ο Ανδρέας Βαζαίος στον προκριματικό των 200μ. μικτή ατομική και θα κυνηγήσει το ατομικό ρεκόρ.

Μετά την πρόκριση του πρωταθλητή ενόργανης, Βασίλης Τσολακίδη στον τελικό του δίζυγου, σειρά παίρνουν οι δίδυμοι αδερφοί Γκουντούλα στη δίκωπο (11.00).

Στο Γουέιμαουθ οι ιστιοπλόοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τους. Στο νερό μπαίνουν (14.00) οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49ερ, o Bύρων Κοκκαλάνης στα RS:Χ, η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial, ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (14.05) και αργότερα (16.00) η Τζέλη Σκαρλάτου στα RS:Χ.

Τέλος, αισιοδοξία για διάκριση υπάρχει στο εντυπωσιακό άθλημα της ξιφασκίας. Μετά τις συγκλονιστικές μάχες στο ξίφος ασκήσεως και στο ξίφος μονομαχίας, σειρά παίρνει η σπάθη με τη Βάσω Βουγιούκα να αντιμετωπίζει (16.10) τη Βρετανίδα Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News