default-image

Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς η Παπαχρήστου

Σπορ
Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς η Παπαχρήστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πληρώσει τελικά η Βούλα Παπαχρήστου το ρατσιστικό της σχόλιο «με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν από τη μεγάλη διοργάνωση που αρχίζει την Παρασκευή με  τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Αρχικά φαινόταν να μην υπάρχει πρόθεση από την ΕΟΕ να τεθεί εκτός Αγώνων η Παπαχρήστου, ωστόσο κατόπιν πιέσεων της κοινής γνώμης πήρε την απόφαση να την αφήσει εκτός Λονδίνου. Η αθλήτρια ζήτησε συγγνώμη κι έδωσε εξηγήσεις κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κοπάσει ο θόρυβος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News