default-image

"Χρυσό" το σκάφος «Booker» στο Ράλι Αιγαίου

Σπορ
"Χρυσό" το σκάφος «Booker» στο Ράλι Αιγαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκάφος BOOKER AMITA - MOTION (Κυβερνήτες οι Δ. Δεληγιάννης και Σ. Καμπουρίδης) τερμάτισε πρώτο στο 49ο Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον υψηλό ανταγωνισμό και την αμφίρροπη εξέλιξη που παρουσίασαν οι ιστιοδρομίες.

Πίσω από το BOOKER AMITA - MOTION, στην κατηγορία ORC 1, ακολούθησαν το ACES STATUS (Κυβερνήτες οι Κουρτέσης, Πανάκης, Χατζηκυριακάκης) και το OPTIMUM 3 - ΑΣΠΙΔΑ (Κυβερνήτες οι Λάζος, Λίβας).

Στην ίδια κατηγορία, τα δύο σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, το ΓΛΑΥΚΗ 3 (Κυβερνήτης ο Κ. Μάμαλης) και το ΟΡΙΖΩΝ (Κυβερνήτης ο Γ. Καλλιγέρης), κατέλαβαν την 17η και την 19η θέση αντίστοιχα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις με την αγωνιστικότητά τους.

Στην κατηγορία ORC CLUB, τρία σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων καθώς και άλλα δύο του Ι.Ο.Χ., κατάφεραν να διακριθούν. Την καλύτερη θέση, 5η, πήρε το ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ 2 (Κυβερνήτης ο Κ. Μανιουδάκης) του Ν.Ο.Χ. Στην 6η κατετάγη το ΑΙΘΡΑ (Κυβερνήτης ο Αλ. Γκότσης) και στην 7η το ΑΛΜΥΡΑ (Κυβερνήτης ο Δημ. Ναναδάκης), επίσης του Ν.Ο.Χ.

Από την πλευρά του Ι.Ο.Χ., το ΠΑΝΕΦΗ 2 (Κυβερνήτης ο Εμμ. Μπαρμπόπουλος) ήταν 9ο ενώ το ΑΝΕΜΟΣ (Κυβερνήτης ο Γρ. Κνιθάκης), 11ο.

Η παρουσία των σκαφών από τα Χανιά κρίνεται ως επιτυχημένη ενώ η θέση τους στην τελική κατάταξη θα ήταν ακόμα πιο υψηλή εάν κάποια από αυτά κατάφερναν να πάρουν μέρος σε όλες τις ιστιοδρομίες του 49ου Ράλλυ Αιγαίου.

Η διοργάνωση ήταν πολύ επιτυχημένη και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ι.Ο. Χανίων που είχε μεγάλη συνδρομή σε αυτόν τον τομέα, εισέπραξε τα εύσημα από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News