default-image

Αμείωτο ενδιαφέρον στην Παλαιόχωρα

Σπορ
Αμείωτο ενδιαφέρον στην Παλαιόχωρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους αγώνες του 5ου γύρου συνεχίστηκε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας, που διεξάγεται από 16-23 Ιουλίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καντάνου - Σελίνου στην Παλαιόχωρα.

Ενδεικτικό της μεγάλης μαχητικότητας και αποφασιστικότητας των παικτών είναι το χαμηλό ποσοστό ισοπαλιών, ειδικά στην κορυφή της βαθμολογίας. Σαν αποτέλεσμα, δεν απέμεινε κανένας παίκτης με το απόλυτο σκορ, ενώ εννέα σκακιστές ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες, ανάμεσά τους και η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών Αντοανέτα Στεφάνοβα από τη Βουλγαρία, καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής νέων, Πολωνός Ντάριους Σβιρτς.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία από Έλληνα σκακιστή έχει σημειωθεί, έως τώρα από την Ζωή Ιορδανίδου, που κέρδισε πειστικά το Λευκορώσο γκρανμέτρ Μαϊόροβ και φιγουράρει ψηλά στη βαθμολογία, ελπίζοντας να κάνει το τελευταίο βήμα που απαιτείται για τον τίτλο της διεθνούς μετρ!

Άλλα αξιοσημείωτα αποτελέσματα από Έλληνες σκακιστές ήταν η ισοπαλία του πρωταθλητή Ελλάδος κάτω των 18, Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, με τον Ουκρανό γκρανμέτρ Ζίντσενκο, η ισοπαλία του Σελινιώτη Γιώργου Καλογριδάκη επί του ισχυρού Έλληνα σκακιστή Κώστα Μαρκίδη, η νίκη του Παντελή Τζουγανάκη επί του Ιορδανού μετρ Μανσούρ και η ισοπαλία του Νικόλα Θεοδώρου με τον Ινδό Στάνι.

 Χθες το βράδυ διεξήχθη το καθιερωμένο ομαδικό τουρνουά γρήγορου σκακιού, ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Παλαιόχωρας, με μεγάλη συμμετοχή από σκακιστές και σκακίστριες κάθε ηλικίας και εθνικότητας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News