default-image

Πλώρη για το 7ο ο Ξενάκης

Σπορ
Πλώρη για το 7ο ο Ξενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα φαβορί είχαν τον πρώτο λόγο στην πρεμιέρα των ομίλων των τελικών ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Masters στην Κεραμωτή Καβάλας.

Στον παραθαλάσσιο παράδεισο του Νέστου, όπου φιλοξενείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στις υπέροχες εγκαταστάσεις του beach bar «Παραλία» το τουρνουά του πανελληνίου σιρκουί και για 2η οι τελικοί, ο 6άκις πρωταθλητής Ελλάδας, Μάνος Ξενάκης στην αποχαιρετιστήρια… παράστασή του στην άμμο, έβαλε με τον Μπιλλήρη τις βάσεις για τον 7ο και τελευταίο του τίτλο.

Σε αυτό φυσικά έδειξε πως θα τον βοηθήσει με κάθε τρόπο ο Καλύμνιος παρτενέρ του, Φερνάντο Μπιλλήρης, ο οποίος όπως δήλωσε θα τα δώσει όλα για να «σηκώσει» ο Μάνος το 7ο πολύτιμο τρόπαιο.

«Αντιμετωπίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Ελπίζουμε να έχουμε καλή συνέχεια…» τόνισε ο πρωταθλητής από την Κάλυμνο, ο οποίος ερωτηθείς αν η εν λόγω έδρα του ξυπνάει «άσχημες μνήμες, αφού πέρυσι μετά από τέσσερα συνεχόμενα επιτυχημένα τουρνουά, έχασε τον τίτλο στην Κεραμωτή, τόνισε: «Αν και το μέρος εδώ είναι υπέροχο, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι… Για μένα όμως μεγαλύτερο κίνητρο είναι να κατακτήσει ο Μάνος (Ξενάκης) το 7ο, παρά εγώ το 1ο μου…»

Από την πλευρά του ο πολυνίκης άσος, Μάνος Ξενάκης, θέλει να αποχαιρετήσει την καριέρα του στο μπιτς βόλεϊ, με έναν ακόμη τίτλο, τον οποίο θεωρεί, ότι… κάποιος του τον χρωστάει. «Για μας ήταν σημαντικό να κερδίσουμε σήμερα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, ώστε παιχνίδι με παιχνίδι να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο των πρωταθλητών. Πέρυσι δείξαμε και στα 4 τουρνουά που κερδίσαμε, ότι τον αξίζαμε και πιστεύω πως η μοίρα φέτος θα μας τον δώσει…»

Έκαναν το «2 στα 2» οι «Κοτσι/Ζούπα»

Πέρα όμως από την μοίρα, ο Ξενάκης φαίνεται πως λογαριάζει χωρίς τους… ξενοδόχους του τουρνουά, τους κατόχους του τίτλου, Κοτσιλιάνο/Ζουπάνι, που «καρδιοχτύπησαν» στο τελευταίο ντέρμπι της ημέρας.

Τελικά όμως οι διεθνείς μας, με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο του Σχοινιά, πραγματοποίησαν δυναμική πρεμιέρα επί των αντιπάλων τους κάνοντας το «2 στα 2» με 2-0 σετ (21-11, 21-12) επί των Λαμπρινού/Τοκάνη και 2-1 σετ (17-21, 21-17, 15-13) των Ζωλασταθιάδη/Νιώπα, σε ένα συγκλονιστικό ματς, που κράτησε περίπου για μία ώρα αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

«Ήρθαμε στην Κεραμωτή με τα καλύτερα γήπεδα σε όλο το τουρνουά, για να υπερασπιστούμε τα περσινά μας κεκτημένα. Αυτό βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς εδώ βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες και όπως και εμείς, θέλουν κι εκείνες να κερδίσουν τον φετινό τίτλο. Από το πρώτο ματς δείξαμε πως είμαστε σε καλή κατάσταση, παίξαμε συγκεντρωμένα με σωστή τακτική στην άμυνα και καλό side out», δήλωσε ο Κοτσιλιάνος.

Από την πλευρά του ο εορτάζων, Ηλίας Ζωλασταθιάδης, που μαζί με το Δημήτρη Νιώπα έπαιξαν «στα ίσα» τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά «φωνάζουν» για το τελευταίο σέρβις στο τάι μπρέικ που δόθηκε άουτ, εξέφρασε τα παράπονά του. «Παίξαμε όσο καλά μπορούσαμε, αλλά δεν φτάνει… Είμαστε μία καινούρια ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο «Ζώλο» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φιλόξενη έδρα της Κεραμωτής λέγοντας «είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο. Όσες προσπάθειες και να κάνουν όλοι τους, το διασκεδάζω όσο κανένας άλλος και μακάρι να βρεθούν στο μέλλον κάποια παιδιά γεμάτα όνειρα να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News