default-image

Ξεκίνησαν οι διεθνείς σκακιστικές μάχες στην Παλαιόχωρα

Σπορ
Ξεκίνησαν οι διεθνείς σκακιστικές μάχες στην Παλαιόχωρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Παλαιόχωρα Χανίων αποτελεί στέκι σκακιστών για όλο τον κόσμο καθώς 217 παίκτες από 29 χώρες μπήκαν στη μάχη του 5ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας. Για πρώτη χρονιά φέτος μάλιστα υπήρξαν συμμετοχές και από τις Ιορδανία και Σιγκαπούρη, ενώ το παρών δίνει και ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Χιλής κ. Daniel Elsaka.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε προχθές με το Δήμαρχο Καντάνου Σελίνου κ. Δερμιτζάκη Γιώργο να καλωσορίζει τους φιλοξενούμενους παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα πλούσιων παράλληλων εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο Δήμος για το επόμενο δεκαήμερο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Ιωάννης αφού καλωσόρισε τους παίκτες, ευχαρίστησε το Δήμο για την άψογη συνεργασία που υπάρχει όλη τη χρονιά, έτσι ώστε κάθε χρόνο το τουρνουά να αναβαθμίζεται προσφέροντας νέες καινοτομίες.

Στα αγωνιστικά τώρα, παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας της κλήρωσης του 1ου γύρου δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Η σημαντικότερη ήταν όταν ένα 14χρονο κορίτσι από την Ρωσία η Violeta Snayder κέρδισε το Νο 3 των αγώνων τον GM Zoubarev Al. (2596) από την Ουκρανία! Σημαντικές ισοπαλίες επί ισχυρότερων αντιπάλων πέτυχαν ο Παρίσης Αποστόλης, Σερπετσιδάκης Νίκος και Δεληγιώργης Γιώργος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News