default-image

Τα... έψαλε στον ΣΕΓΑΣ η Λεδάκη

Σπορ
Τα... έψαλε στον ΣΕΓΑΣ η Λεδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν σήμερα στο Ελσίνκι και το αγώνισμα του επι κοντώ όπου συμμετείχε και η Χανιώτισσα Στέλλα- Ηρώ Λεδάκη. Η αδιάλλακτη στάση των κριτών από τη μία και η σθεναρή στάση των αθλητριών από την άλλη, προκάλεσε πρωτόγνωρες καταστάσεις στον προκριματικό του επί κοντώ γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όπου εν τέλει στον τελικό πέρασαν οι Νικόλ Κυριακκοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ χαμένη από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε βγήκε η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη.

Συγκερκιμένα όταν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες στα 4,40 μ., υπήρχαν 11 αθλήτριες που είχαν υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος και άλλες τρεις, ανάμεσα τους και η Λεδάκη, που είχαν τις ίδιες προσπάθειες στα 4,35 μέτρα.

Οι αθλήτριες ζήτησαν από τον έφορο του αγωνίσματος να τελειώσει τον αγώνα και να προκριθούν στον τελικό 14, αντί να συνεχίσουν στα 4,45 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό.

Η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή κι αυτό γιατί η Τσέχα Πτατσνίκοβα είχε αφήσει το 4,40 μ. και είχε ζητήσει να πάει στο 4,45 μέτρα.

Μετά από 30άλεπτη διαβούλευση ανάμεσα στις δύο πλευρές, τελικά υπερίσχυσε η άποψη των κριτών που άνοιξαν τον διάδρομο για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Και από εκείνο το σημείο ξεκίνηση η παρωδία ή καλύτερα το τσίρκο.

Οι αθλήτριες θέλοντας να αντιδράσουν δεν έκαναν προσπάθειες, απλά περπατούσαν στον διάδρομο και στη συνέχεια έριχναν δίχως να κάνουν άλμα, τον πήχη.

Η μοναδική που δοκίμασε και τελικά ξεπέρασε τα 4,45 μ., ήταν η Πτατσνίκοβα, που άφησε τελικά εκτός τελικού την Στέλα Λεδάκη και την Μόνικα Πίρεκ, τις δύο αθλήτριες που είχαν ξεπεράσει με την πρώτη προσπάθεια τα 4,35 μέτρα.

Η Κυριακοπούλου και η Στεφανίδη, ξεπέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40 μέτρα. Αμφότερες ξεκίνησαν από τα 4,15 μέτρα.

Η Λεδάκη ξεκίνησε από το 4,05 μ. και ξεπέρασε μέχρι τα 4,35 μ., όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια.

«Οι κριτές δεν καταλάβαιναν. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Αισθάνομαι πολύ καλά. Ολες οι προσπάθειες ήταν καλές. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Για μένα αυτός είναι ο πρώτος αγώνας στις . Επιτυχία είναι που μπήκα τελικό", είπε η Στεφανίδη.

Από την πλευρά της η Κυριακοπούλου σχολίασε: "Εκανα κάποια λάθη στο πρώτο άλμα. Το θέμα ήταν να μπούμε στον τελικό με όσο το δυνατό λιγότερα άλματα. Ο τελικός θα είναι ανοιχτός και όλα είναι εφικτά. Να είμαστε καλά, να έχουμε καλές συνθήκες".

Η πικρία της Λεδάκη

Η άτυχη του προκριματικού, Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη δεν κόλλησε και μπρος στην τηλεοπτική κάμερα τα έχωσε στην Ομοσπονδία, για την απόφαση να μην έχει μαζί της τον τεχινκό της.

"Εχω πιάσει το Ολυμπιακό όριο, αλλά η Ομοσπονδία επέλεξε να μην έρθει εδώ ο τεχνικό μου και να με συμβουλεύσει στα κρίσιμα σημεία. Στα 4.40μ, που έκιρνε και την πρόκριση, δεν ήξερα τι θα έπρεπε να κάνω, να συνεχίσω με το ίδιο κοντάρι ή να χρησιμοποιήσω πιομ μακρύ. Αποφάσισα να το διαχειριστώ μόνη μου και να συνεχίσω με το ίδιο κοντάρι. Μένω έξω για μια θέση, ενώ θα μπορούσα να είχα περάσει αν οι κριτές αποφάσιζαν να τελειώσουν τον αγώνα. Ήταν πρόβλημα της διοργάνωσης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News