Open Rome: Ο Πορτογάλος Μπόργκες στο… δρόμο του Τσιτσιπά για τον 2ο γύρο

Σπορ
Open Rome: Ο Πορτογάλος Μπόργκες στο… δρόμο του Τσιτσιπά για τον 2ο γύρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πορτογάλος, Νούνο Μπόργκες, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Οπεν της Ρώμης, σε αγώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο (13/05).

Ο 26χρονος τενίστας χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 70 λεπτά για να επικρατήσει 2-0 (6-4, 6-1) του Ντούσαν Λάγιοβιτς και να πανηγυρίσει δικαιολογημένα την πρώτη του νίκη καριέρας σε τουρνουά ATP Masters 1000.

Το νο88 της παγκόσμιας κατάταξης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πολύ κακή μέρα που βρέθηκε ο Σέρβος, ιδιαίτερα από το σερβίς του. Παρότι ο Λάγιοβιτς κατάφερε να ισορροπήσει μετά το εις βάρος του 2-0 στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και να ισοφαρίσει σε 2-2, με νέο μπρέικ ο Πορτογάλος έκανε το 4-3 κι έκλεισε το σετ σε 39 λεπτά (6-4).

Στο 2ο η παρουσία του Λάγιοβιτς ήταν κάκιστη, δείγμα του ότι κατάφερε να πάρει μόνο 9 πόντους από το σερβίς του. Κράτησε μόλις ένα hold μειώνοντας σε 2-1 κι από κει πέρα ο Μπόργκες έκανε «πάρτι»...παίρνοντας 4 συνεχόμενα game με 2 μπρέικ και φτάνοντας άνετα στο 6-1 και στην «παρθενική» του νίκη σε 1000άρι τουρνουά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News