Ασημένιο μετάλλιο η Μαρία Βάνδουλα Βανδουλάκη στο Βαλκανικό

Σπορ
Ασημένιο μετάλλιο η Μαρία Βάνδουλα Βανδουλάκη στο Βαλκανικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5ος ο Ξυπάκης, πολύ καλή παρουσία από τον Βενιαμίν Δρακάκη…

Η αθλήτρια του Α.Σ. «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.» Μαρία Βάνδουλα Βανδουλάκη εκπροσωπώντας την χώρα μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Βαλκανιάδα Ολυμπιακής Πάλης Κορασίδων (U17) 2023 στην κατηγορία των 53kgr, φτάνοντας στον τελικό, νικώντας με τεχνική υπεροχή 12-2 την Σκοπιανή πρωταθλήτρια Cvetkoska Τ. και με 12-9 την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Aleksandrova. Στον τελικό πάλεψε με την πρωταθλήτρια Σερβίας Sekulovic Μ., η οποία πήρε την νίκη και στέρησε από την Βάνδουλα το χρυσό μετάλλιο.

Ο Γιάννης Ξυπάκης έχασε στο παρά πέντε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 68kgr U15. Νίκησε τον Έλληνα Μουρτζιλάκη με τεχνική υπεροχή 14-4 κι αφού δεν εμφανίστηκε ο επόμενος αντίπαλός του πέρασε στην ημιτελική φάση, όπου έχασε από τον Ρουμάνο πρωταθλητή Salanta L. με σκορ 12-5.

Έτσι έφτασε στην διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου αντιμετωπίζοντας τον ομολογουμένως πολύ δυνατό Βούλγαρο πρωταθλητή Georgiev V. Πάλεψε με σθένος, λίγο πριν τα μεσάνυκτα (11:30 το βράδυ), αλλά παρά την υπερπροσπάθειά του δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο Georgiev για ν’ ανέβει στο βάθρο.

Ο βενιαμίν της παρέας Κωνσταντίνος Δρακάκης «με το σπαθί του», σε ηλικία μόλις 13 χρονών, κατάφερε να κερδίσει την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα και στην Βαλκανιάδα Παμπαίδων (U15) στην κατηγορία των 48kgr μέσω της διάκρισής του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και με τον αξιοπρεπέστατο αγώνα που έδωσε με τον Βούλγαρο πρωταθλητή Ibriyam B., παρόλο που δεν κατάφερε την νίκη, απέκτησε τεράστιες κι αναμφισβήτητα πολύτιμες εμπειρίες για τις επόμενες συμμετοχές του σε διεθνείς αγώνες.

Ο Α.Σ. «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.» ευχαριστεί με ανακοίνωση του "την Ελληνική Αστυνομία και τους ανθρώπους της για την ευαισθησία, την κατανόηση και την αμεσότητα στην έκδοση των διαβατηρίων των αθλητών (απαραίτητα σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την συμμετοχή τους κι ας έγιναν οι αγώνες εντός των συνόρων μας) και την Περιφέρεια Κρήτης για τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια".

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, 5-7 Μαΐου 2023.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News