Πρωταθλητές Ελλάδας Καζαντζόγλου και Χασουράκη στο Μαθητικό Σκάκι Β΄Γυμνασίου

Σπορ
Πρωταθλητές Ελλάδας Καζαντζόγλου και Χασουράκη στο Μαθητικό Σκάκι Β΄Γυμνασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάκριση και για την Σύλια- Ελευθερία Βερτούδου, μαθήτρια Γ΄τάξης Δημοτικού...

Δύο νεαρά μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου που πρωταγωνιστεί τα τελευταία 20 χρόνια στην Α’ Εθνική κατηγορία διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ο λόγος για τον

Στέφανο Καζαντζόγλου και την Χρυσή Χασουράκη που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος, στην Β´ τάξη Γυμνασίου, στα Πανελλήνια Ατομικά Μαθητικά Πρωταθλήματα.

Ο Στέφανος Καζαντζόγλου από το Ηράκλειο, με 8.5 βαθμούς σε 9 αγώνες, κατέλαβε την 1η θέση, όπως επίσης και η συναθλήτρια του Χανιώτισσα Χρυσή Χασουράκη, με 7 στα 9 κατέλαβε επίσης την 1η θέση (και 3η στη Γενική Κατάταξη), αμφότεροι στην Β´ Γυμνασίου.

Η μεγάλη αυτή η επιτυχία του Καζαντζόγλου έρχεται σε συνέχεια της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α-12 (και στα δύο πρωταθλήματα Αττικής το 2019 και το 2022).

Αντίστοιχα η Χασουράκη έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος σε ατομικό και σχολικό επίπεδο επτά φορές, ξεκινώντας από την νηπιακή ηλικία.

Τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν, έρχονται σαν επιστέγασμα του ταλέντου, της συνεχούς δουλειάς, της προσωπικότητας, του ήθους, της ψυχικής τους δύναμης και της αμέριστης βοήθειας των οικογενειών τους.

Η επιτυχία ολοκληρώθηκε από ένα νέο ταλέντο του συλλόγου, τη Σύλια- Ελευθερία Βερτούδου, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Γ´ τάξη Δημοτικού. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε για τις δυο δίδυμες μικρές αδερφές της και αθλήτριες , που συνοδεύοντας την, έκαναν πετυχημένη πρεμιέρα στα πρώτα τους σκακιστικά βήματα, σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Συγχαρητήρια σ’ αυτά τα τρία νέα, ατσάλινα παιδιά. Αποτελούν παράδειγμα και μας δίνουν συνεχώς, πολύ αισιόδοξα μηνύματα, για το μέλλον τους, της ομάδας και γενικότερα του αθλήματος.Πώς λοιπόν, με τέτοιες διακρίσεις των μελών της, η Ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου, να μην είναι περήφανη και αισιόδοξη ;», τονίζουν στον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News