Ο Μουζέτι έκανε την έκπληξη και έστειλε… σπίτι του τον Τζόκοβιτς

Σπορ
Ο Μουζέτι έκανε την έκπληξη και έστειλε… σπίτι του τον Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μεγαλύτερη έκπληξη στο τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο έκανε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο Λορέντσο Μουζέτι, ο οποίος στην φάση των «16» απέκλεισε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από αγώνα που διεξήχθη σε δύο δόσεις, λόγω της βροχής που διέκοψε το παιχνίδι.

Ο Ιταλός παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 στα σετ (6-4), στη συνέχεια έπαιξε καταπληκτικό τένις κι έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με 7-5, 6-4, ενώ είναι η πρώτη φορά που παίρνει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του χωμάτινου τουρνουά 1000 της ATP που διεξάγεται στο Πριγκιπάτο.

Παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις, ανατροπές και... διακοπή για περίπου μία ώρα, εξαιτίας της βροχής, διεξήχθη σήμερα στο Μόντε Κάρλο ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Μουζέτι.

Για τον Μουζέτι η 3η πρόκριση εφέτος στο tour σε προημιτελική φάση προήλθε από την 9η νίκη μέσα στο 2023, αλλά και την 5η καριέρας στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Ήταν η «παρθενική» απέναντι στον κάτοχο των 22 τίτλων Grand Slam, μετά από τρεις σερί ήττες που προερχόταν στις αναμετρήσεις του με το Σέρβο, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης με την τεράστια ανατροπή στο Roland Garros του 2021.

Η διοργάνωση δεν... ταιριάζει πολύ στο «Νολε», ο οποίος μετά τον τίτλο του το 2015 μέχρι και σήμερα μετρά μόλις δύο παρουσίες στους «8» του Μόντε Κάρλο (2017, 2019), ενώ η σημερινή του ήττα ήταν μόλις η 4η από Ιταλό τενίστα (47-4 το ρεκόρ), με την τελευταία το 2020 στα προημιτελικά του indoor τουρνουά της Βιέννης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News