Επτά μετάλλια από το "Φιλόνικο" στο Ευρωπαϊκό Ζίου Ζίτσου

Σπορ
Επτά μετάλλια από το "Φιλόνικο" στο Ευρωπαϊκό Ζίου Ζίτσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή παρουσία για την ομάδα του Αλέξη Ζαϊμάκη...

Με συγκομιδή επτά μεταλλίων επιστρέφει από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου της Γαλλίας η αποστολή του Φιλόνικου, στην οποία συμμετείχε με πέντε αθλητές-τριες! Συγκεκριμένα η ομάδα του Αλέξη Ζαϊμάκη κέρδισε πέντε χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά: Ο Ζαχαρίας Σαμωνάκης κατέκτησε την 1η θέση στο -21U +94kg Fight System ενώ ήταν 4ος στο Newaza system. Η Μαρία Ριζάκη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο -21U -48kg Fight System και το χάλκινο στο Newaza system. Η Βάσω Ριζάκη ήταν επίσης πρώτη στο -21U -45kg Newaza system και 2η στο Fight System. Ο Μανόλης Πνευματικάκης ανέβηκε δύο φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Στο -16U -38kg Fight System και στο Newaza system. Επίσης η Αντωνία Καλιγιαννάκη κατετάγη 5η στο Newaza system.

«Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μου και να ευχαριστήσω τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους που κάθε φορά μας κάνουν υπερήφανους και ζούμε μοναδικές στιγμές...Συγχαρητήρια σε όλους και εις ανώτερα και φυσικά σε όλη την εθνική ομάδα Ζίου-Ζίτσου», τονίζει ο Αλέξης Ζαϊμάκης.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων- Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών.

Όπως το 2022 στο Ηράκλειο, έτσι και το 2023 στη Γαλλία, η Εθνική Ομάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χώρα με 26 χρυσά, 22 αργυρά και 34 χάλκινα. Συνολικά, 82 μετάλλια.

Η χώρα μας όχι μόνο αποτελεί την πρώτη δύναμη στο ευρωπαϊκό Ζίου Ζίτσου, αλλά παράλληλα διατήρησε τα ποιοτικά και αριθμητικά αγωνιστικά της στοιχεία, καθώς το 2022 και το 2023 κατέκτησε τον ίδιο αριθμό χρυσών μεταλλίων (26), με περίπου ίδιο αριθμό συμμετοχών.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 27 χώρες, με 870 συμμετοχές αθλητών-τριων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News