Σεμινάριο Safe in Sports στο κλειστό του ΒΑΚ

Σπορ
Σεμινάριο Safe in Sports στο κλειστό του ΒΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοποριακό πρόγραμμα «διάσωσης και Α΄βοηθειών» για όλους όσοι βρίσκονται με αθλητές…

Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, κάνει γνωστό ότι η ομάδα του SAFE IN SPORTS, διοργανώνει, το Σάββατο (11/2) στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτες Βοήθειες στον Αθλητισμό.

Στο σεμινάριο, θα λάβουν μέρος ως εκπαιδευόμενοι οι γιατροί, οι φυσιοθεραπευτές, οι γυμναστές, και οι προπονητές, όλης της οικογένειας του ΟΦΗ.

Το σεμινάριο, θα ξεκινήσει απο το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Πανελλαδικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εκπαίδευσης σε θέματα «ΔΙΑΣΩΣΗΣ και Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ», για όλους όσοι βρίσκονται συνεχώς με τους αθλητές σε προπονήσεις και αγώνες.

Το πρόγραμμα αυτό εκτελείται απο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) και την Επιστημονική Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.). Η Εκπαίδευση και η Επιμόρφωση της αθλητικής οικογένειας είναι πρωταρχικό μέλημα του προγράμματος αυτού. Αλλά και να υπάρξουν ανα την Ελλάδα, όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοποιημένοι «Εκπαιδευτές – Διασώστες».

Να σημειωθεί ότι εμπνευστής του προγράμματος αυτού, είναι το εκλεκτό μέλος της οικογένειας του ΟΦΗ Γιώργος Στεφανουδάκης και γίνεται βέβαια υπο την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Όπως τονίζει ο διακεκριμένος χειρουργός-ορθοπεδικός με την πολυετή εμπειρία στον ΟΦΗ, για την χρησιμότητα του προγράμματος αυτού, «ζώντας το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ως υπεύθυνος ιατρός του ΟΦΗ από το 1991 και συγχρόνως επί 10 χρόνια και της ΚΑΕ Ηρακλείου, καθημερινά ένιωθα την αγωνία για το τι θα γίνει αν έχω στον αγώνα μία ανακοπή ή αν συμβεί ένας θανατηφόρος τραυματισμός στην προπόνηση. Την ίδια αγωνία βίωναν και οι συνάδελφοι μου από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Ήταν αναγκαίο, λοιπόν, να υπάρχει συνέχεια σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, είτε πρόκειται για ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, ένας ιατρός ή το ΕΚΑΒ, κάτι που δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να υλοποιηθεί. Μέσα, λοιπόν, από την πολυετή εμπειρία αναγνωρίστηκε το κενό που υπάρχει στον τομέα αυτό και καθορίστηκε η αναγκαιότητα ενός πανελλαδικού προγράμματος εκπαίδευσης που να απευθύνεται σε αυτούς που βρίσκονται πάντα κοντά στους αθλητές και μπορούν να προσφέρουν την άμεση βοήθεια».

Το Πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ και με την πλήρη Παρακολούθηση των Θεωρητικών Μαθημάτων και την επιτυχή ολοκλήρωση Πρακτικής Εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα λάβει τη “ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ” μέσω του Ε.Κ.Α.Β. για άμεση αντιμετώπιση σε έκτακτα περιστατικά Πρώτης Βοήθειας στον αθλητισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News