Άνοιξε το σκορ για την Εθνική ο Τσιτσιπάς, 2-0 σετ τον Γκιγιέν στο… πάρτι του ΟΑΚΑ

Σπορ
Άνοιξε το σκορ για την Εθνική ο Τσιτσιπάς, 2-0 σετ τον Γκιγιέν στο… πάρτι του ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες στιγμές για το ελληνικό τένις σήμερα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου βρέθηκαν 14 χιλιάδες θεατές για τον πρώτο αγώνα της Εθνικής και του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε εύκολα του Άλβαρο Γκιγιέν από το Εκουαδόρ με 2-0 σετ (7-5, 6-2), όμως η μεγαλύτερη νίκη του, δική του και της Μαρίας Σάκκαρη, ήταν η εικόνα στις κερκίδες.

Οικογένειες με μικρά παιδιά, χαμόγελα, ελληνικές σημαίες, μπάλες του τένις. Οι σκηνές στο «Νίκος Γκάλης» ήταν εντυπωσιακές, καθώς από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα τένις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Έλληνας Νο. 3 την παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ από τον Γκιγιέν. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο πρώτο service game του αθλητή από το Εκουαδόρ, όμως ο Γκιγιέν το πήρε πίσω σχεδόν αμέσως και με τρία συνεχόμενα κερδισμένα games έκανε το 3-2, με τους δυο τους να κερδίζουν σχετικά εύκολα τα service games τους μέχρι το 5-5. Ο Τσιτσιπάς τότε έκανε το break και σέρβιρε με επιτυχία για το πρώτο σετ και το 7-5!

Η εικόνα στο δεύτερο σετ ήταν ακόμα καλύτερη για τον Έλληνα, που έκανε break στα δύο πρώτα service games του Γκιγιέν, ο οποίος πλέον ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Τσιτσιπά για το τελικό 6-2, που έκανε το 1-0 για την Ελλάδα στις αναμετρήσεις με το Εκουαδόρ για τα play-offs του World Group του Davis Cup.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News