Ζαραβίνας: Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εθνική

Σπορ
Ζαραβίνας: Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ μίλησε για την πρόκριση στην επόμενη φάση…

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας μίλησε μετά τη νίκη επί του Κοσόβου με 26-25 και στάθηκε στην αξία της νίκης - πρόκρισης στην επόμενη φάση των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023.

Για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση, σχολίασε ότι "σαν γενική παρουσία μέχρι σήμερα τα παιδιά κατάφεραν πολλά πράγματα. Πήραν μία πρόκριση, μετά από πολύ καιρό για την Εθνική ομάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πριν τους αγώνες με το Κόσοβο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό".

Αναφορικά με τη σημερινή αναμέτρηση και τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ επειδή "είχαμε νευρικότητα για 20 λεπτά, κάναμε πολλά λάθη και κακές επιλογές στο έξι με πέντε. Αναγκαζόμασταν να αλλάξουμε τον τερματοφύλακα για να μην παίξουμε με παίκτη λιγότερο και έγιναν λάθη, όπως και μία λάθος αλλαγή για την οποία ευθυνόμαστε εμείς και συνέτεινε στη νευρικότητα της ομάδας. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις στο κέντρο της άμυνας, με τα παιδιά που απουσίαζαν και αυτό μας μπέρδεψε λίγο, όπως αποδείχθηκε. Παρ' ολα αυτά, όταν χρειάστηκε η ομάδα είχε καλές επιλογές και κράτησε στην άμυνα. Αυτή η νίκη έχει μεγαλύτερη αξία επειδή σε ένα δεύτερο πιεστικό ματς, είμαστε εμείς οι νικητές".

Για τον αγώνα της Πέμπτης με το Βέλγιο στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε ότι "ουσιαστικά πρόκειται για έναν αγώνα επιβεβαίωσης. Εννοώ ότι παίζουμε με την πιο γρήγορη ομάδα του ομίλου, θα είναι ένα παιχνίδι ρυθμού και για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να κερδίσουμε γιατί δεν πρέπει να χαλάσουμε την εικόνα μας,. Οι Βέλγοι μετά τα παιχνίδια του Νοεμβρίου έκαναν γενική επιστράτευση παίρνοντας παλιούς παίκτες. Αυτό δείχνει ότι θέλουν να προκριθούν. Εμείς, από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε να κερδίζουμε".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News