Νίκησε το Κόσοβο η Εθνική Χάντμπολ στα «Αοράκια» και προκρίθηκε

Σπορ
Νίκησε το Κόσοβο η Εθνική Χάντμπολ στα «Αοράκια» και προκρίθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκρότημα του Ζαραβίνα τσέκαρε τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος…

Ένα ακόμη νικηφόρο παιχνίδι, πέτυχε στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» η Εθνική Χάντμπολ κερδίζοντας και πάλι στο γκολ (όπως και στο εκτός έδρας παιχνίδι) το Κόσοβο με 26-25.

Η νίκη αυτή έδωσε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε διακυμάνσεις στην απόδοση του και θα μπορούσε να πάρει ευκολότερα το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 5-1 για να μειώσουν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι σε 6-5 ενώ στο 21:30 έγινε το 8-8 με το ματς να αποκτά νέο ενδιαφέρον. Το Κόσοβο ωστόσο δεν κατάφερε κάτι παραπάνω αφού ο τερματοφύλακας Μπουκουβίνας ήταν εντυπωσιακός και έτσι οι διεθνείς μας πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με πέντε γκολ διαφορά (14-9.

Το ξεκίνημα στο β΄μέρος ήταν πολύ δυναμικό για την Εθνική Ελλάδος που διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά φτάνοντας στο +10 (19-9 στο 6.58). Το Κόσοβο όμως βελτίωσε την παρουσία του στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα εγκλωβίστηκε στην πιεστική άμυνα των αντιπάλων της με αποτέλεσμα η ψαλίδα συνεχώς να κλείνει και τα δέκα τέρματα να … εξανεμίζονται!

Έτσι στο 24΄οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ (23-22) με την αναμέτρηση να μετατρέπεται σε ντέρμπι αφού η Εθνική μας δεν κατάφερε να διευρύνει ξανά τη διαφορά ωστόσο όταν το σκορ ήταν 25-24 ο Κρητικός σημείωσε καθοριστικό γκολ και στη συνέχεια κλέψιμο και παρότι το Κόσοβο πέτυχε τέρμα, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το τελικό 26-25.

Ακολουθεί την Πέμπτη (19:15) το παιχνίδι με το Βέλγιο στα «Δύο Αοράκια» ενώ η φάση των προκριματικών ομίλων ολοκληρώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία.

Ελλάδα - Κόσοβο 26-25 (ημίχρονο 14-9)

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Τερλέτσκι, Κωστακίδης 2, Τζωρτζίνης, Λιάπης 2, Μάλλιος 5, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 1, Παπάζογλου, Κανδύλας 1, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός 2, Καλόμοιρος 4, Αραμπατζής 4.

Κόσοβο (Κερίμι): Μπαλκινόβτσι, Τζούπα, Ντεντάι 6, Ντ. Τχαιρουκάι 3, Τερζίκι, Μουσκολάι, Κούνι 5, Φεστίμ, Ντρ. Ταχιρουκάι 3, Σαμπάνι 2, Μουρσέλ, Ραμοσάι 1, Μουκόλι, ΓΚιούκα 3, Ζένα, Ζογκάι 2.

Διαιτητές: Γερλέτσκι - Λαμπούν (Πολωνία). Δίλεπτα: 6-5. Πέναλτι: 3/4-3/4

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News