Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε την βίζα του καλύτερου τενίστα στον κόσμο - Τον απελαύνουν αύριο

Σπορ
Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε την βίζα του καλύτερου τενίστα στον κόσμο - Τον απελαύνουν αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα, λόγω μεγάλου προβλήματος με τη βίζα του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προσγειώθηκε στο τοπικό αεροδρόμιο «Tulamarin» την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, και ώρα 23:30 (τοπική), αλλά δεν του επετράπη η έξοδος από το κτίριο του αεροδρομίου, λόγω προβλήματος με τη βίζα του.

Ο λόγος της επίσκεψής του ήταν η συμμετοχή στο Australian Open, ωστόσο έπρεπε να αποδείξει πως έχει μοναδική ιατρική εξαίρεση από το εμβόλιο κατά του  νέου κορονοϊού, καθώς ο ίδιος είναι ανεμβολίαστος.

Ο 20 φορές πρωταθλητής γκραν σλαμ φέρεται να ταξίδεψε στην Αυστραλία με βίζα που δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις για ανεμβολίαστους, ανέφεραν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Έτσι την Πέμπτη θα απελαθεί από την Αυστραλία., αν και οι δικηγόροι του αντιδρούν και όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, αναμένεται να προσβάλλουν την απόφαση της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο νούμερο 1 στη διεθνή κατάταξη του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, παρέμενε εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Για το ζήτημα που έχει ανακύψει πήρε θέση σήμερα και ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα τύχει διαφορετικής μεταχείρισης σε σχέση με τους υπόλοιπους και ότι θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του, αν δεν παράσχει αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεσή του από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News