Ένας πρωτοποριακός αγώνας στο δάσος της Κέρης

Σπορ
Ένας πρωτοποριακός αγώνας στο δάσος της Κέρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το “1st Cross-Country Race”...

Ένας πρωτοποριακός αγώνας, με αυξημένο ενδιαφέρον, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου (10 π.μ.) στο δάσος της Κέρης. Ο λόγος για τον “1st Cross-Country Race”, που διοργανώνει το Σωματείο Xoxlios team, με τις συμμετοχές να έχουν ήδη ξεπεράσει τις 190 από όλη την Ελλάδα.

«Η ιδέα ήρθε από την ανάγκη για ένα νέο είδος άθλησης, που είναι πιο διαδεδομένο σε χώρες του εξωτερικού. Είναι κάτι ενδιάμεσο, ούτε τρέξιμο σε δρόμο ούτε σε βουνό με μονοπάτια. Είμαστε σε χωματόδρομους, μέσα στο πανέμορφο δάσος της Κέρης, που, παρότι είναι τόσο κοντά στο Ηράκλειο, λίγοι το γνωρίζουν. Επίσης είναι ένα εισαγωγικό άθλημα και για άλλες δραστηριότητες στο βουνό. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ένα πολύ όμορφο μέρος!», τόνισε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” ο προπονητής και αθλητής των διοργανωτών Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκης.

Πρόκειται για αγώνα τρεξίματος ημιορεινού χαρακτήρα, απόστασης 10 χιλιομέτρων, στους χωματόδρομους της Κέρης. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού τοπίου, ενός δασικού προορισμού μόλις 15 λεπτά από την πόλη του Ηρακλείου, και η γνωριμία των ανθρώπων με ένα νέο είδος άθλησης σαν τρόπο απόδρασης προς το φυσικό περιβάλλον. Επίσης η προώθηση εθελοντικών δράσεων που κατά καιρούς διοργανώνει η Xoxlios team, για την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στην προσφορά του εθελοντισμού.

«Μπορούν να συμμετέχουν και κάποιοι περπατώντας. Το Ηράκλειο έχει περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά στο τρέξιμο στην πόλη λόγω της έλλειψης πεζοδρομίων, πάρκων και χώρων άθλησης. Μόλις 15 λεπτά έξω από την πόλη, όσοι έρθουν θα μείνουν άφωνοι από τα πεύκα και τα κυπαρίσσια. Οι χωματόδρομοι αλλάζουν... Ο βασικός μας στόχος ως σωματείο δεν είναι απλά να γίνει ένας αγώνας, είναι η ανάδειξη του φυσικού τοπίου και η γνωριμία των ανθρώπων με τον τόπο, περισσότερο απ’ όλα όμως θέλουμε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος με τη φύση! Να καταλάβει ότι είναι ωραίο να έχει και άλλες δραστηριότητες. Και τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν νέο τρόπο άθλησης - θα προβληθούν οι υπαίθριες δραστηριότητες. Γενικά στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και για τις εθελοντικές δράσεις που κάνουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News