Ιδρύθηκε ομάδα χάντμπολ στο Ηράκλειο

Σπορ
Ιδρύθηκε ομάδα χάντμπολ στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάχθηκε στα μητρώα της Ομοσπονδίας ο "Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου"…

Η παρουσία των Εθνικών Ομάδων Χάντμπολ στο Ηράκλειο το προηγούμενο διάστημα και η επαφή των νέων παιδιών με το άθλημα, ενεργοποίησε τους αρμοδίους για τη δημιουργία σχετικής ομάδας στο Ηράκλειο με την ονομασία "Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου"

Όπως έγινε γνωστό:

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος σε συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

-Εγκρίθηκε η εγγραφή του σωματείου με την επωνυμία "Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου" στα μητρώα της ΟΧΕ.

Πρόκειται για το πρώτο σωματείο που θα δημιουργήσει τμήμα χάντμπολ στο Ηράκλειο, στη νέα προσπάθεια που γίνεται, δίνοντας "σάρκα και οστά'' στο πλάνο δράσεων της Ομοσπονδίας με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων που πραγματοποιήθηκαν με την στήριξη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό που υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα.

-Έγινε δεκτή η παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. Γιάννη Αμπατζίδη για προσωπικούς λόγους και την θέση του στο συμβούλιο καταλαμβάνει η 2η αναπληρωματική Ελπίδα Μπιτχαβά από τα Χανιά.

Ο Τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ στην Κρήτη και παλαίμαχος αθλητής χάντμπολ Παύλος Ποτουρίδης δήλωσε για το πρώτο σωματείο χάντμπολ στο Ηράκλειο: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι οι προσπαθειες μας εδώ στο Ηράκλειο πιάνουν τόπο. Το χάντμπολ μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ο κόσμος το μαθαίνει και το ενδιαφέρον μεγαλώνει. Μας βοήθησαν πολύ οι αναπτυξιακές δράσεις, αλλά και τα δύο παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, ειδικότερα των Ανδρών που ήταν και νικηφόρο απέναντι στην Τουρκία. Το χάντμπολ ταιριάζει στο DNA των Κρητικών και είμαι σίγουρος ότι το Ηράκλειο θα αγκαλιάσει το άθλημα. Εκτός από το σωματείο που ήδη εγκρίθηκε και θα δημιουργήσει τμήμα, υπάρχει ενδιαφέρον και από δύο ακόμα σωματεία και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε νέα, ώστε να ενταχθούν και αυτά στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας".

Ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής- Σχολικού Αθλητισμού στην Α' βάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου και ιδρυτικό μέλος- τεχνικός σύμβουλος του Φιλαθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Κατσαμποξάκης τόνισε: "Το χάντμπολ το βλέπαμε πάντα πολύ θετικά, αλλά οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Ηράκλειο δεν ευνοούσαν. Αυτή την φορά και λόγω της παρουσίας της Εθνικής είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το άθλημα και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και τότε πειστήκαμε ότι ήταν το ιδανικό timing για να δημιουργήσουμε το τμήμα.

Υπάρχει μία βάση από τα σχολεία γιατί το χάντμπολ ήταν μέσα στο πρόγραμμα εκμάθησης και κάθε χρόνο υπήρχαν 20-25 ομάδες που έπαιρναν μέρος στα σχολικά πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι υπάρχει ανταπόκριση και μπορεί το άθλημα με σωστά βήματα να αναπτυχθεί στην περιοχή".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News