H Εθνική Γυναικών του χάντμπολ που έχει...και κρητική εκπροσώπηση, στην ΚΡΗΤΗ TV

Σπορ
H Εθνική Γυναικών του χάντμπολ που έχει...και κρητική εκπροσώπηση, στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα μας είπαν τα κορίτσια, ο προπονητής αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης της Ομοσπονδίας...

Μπορεί το Ηράκλειο να...είδε για πρώτη φορά χάντμπολ την περασμένη Κυριακή, όμως η Εθνική Γυναικών που αντιμετώπισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία στα Δυο Αοράκια έχει στις τάξεις της και μια Ηρακλειώτισσα η οποία μάλιστα πήρε και αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο λόγος για την τερματοφύλακα Εμμανουέλα Τσικνάκη...

Η Κρητικιά της Εθνικής μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV είπε: "Ήταν μεγάλη χαρά για μένα αυτός ο αγώνας στην πόλη μου, το Ηράκλειο. Το Ηράκλειο είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δει χάντμπολ και είδε την Εθνική Γυναικών κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου! Εύχομαι να ερχόμαστε συχνά εδώ αφού τα Δυο Αοράκια άρεσαν στις συμπαίκτριές μου και σε όλη την Εθνική. Και βέβαια θα ήταν ευχής έργο να γίνει και ομάδα χάντμπολ εδώ..."

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως από την Ομοσπονδία θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες για να ιδρυθεί ομάδα χάντμπολ στο Ηράκλειο και να κάνει την αρχή έστω από τα μικρά ηλικιακά πρωταθλήματα. Και με στόχο βέβαια μια μέρα αυτή η ομάδα να φτάσει στο ηψηλότερο επίπεδο και το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Για να συνεχίσουμε τις δηλώσεις μετά από την παρένθεση (και το  φωτογραφικό στιγμιότυπο με την Εμμανουέλα Τσικνάκη) με άλλες δύο αθλήτριες της Εθνικής που έμειναν εντυπωσιασμένες από τα όσα συνάντησαν στην Κρήτη...

Η Πένυ Αργυροπούλου που έκανε ύμνους για το κλειστό στα Δυο Αοράκια: "Τρομερό το κλειστό, θέλουμε να βρεθούμε ξανά εδώ", σημείωσε. Από την πλευρά της η Έρρικα Ζενέλι, αφού ευχαρίστησε τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες, τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολο για μας αυτό το παιχνίδι. Κερδίζουμε όμως εμπειρίες και συνεχίζουμε. Το γήπεδο είναι τέλειο και η φιλοξενία άριστη. Ελπίζουμε να ξαναπαίξουμε στο Ηράκλειο».

O ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης μίλησε με θαυμασμό για την Κρήτη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όλοι έχουμε ένα φίλο σε αυτό το νησί. Ένα νησί που του ταιριάζει το χάντμπολ. Είναι ένα...δέκαθλο μέσα στο ίδιο άθλημα και σαν άθλημα χρειάζεται ο τσαμπουκάς!".

Ο κόουτς ανέλαβε την ευθύνη για την …πενιχρή απόδοση της Εθνικής μας:

«Οι αθλήτριες είναι οι τελευταίες που ευθύνονται για αυτή τη χαοτική διαφορά που υπάρχει με αυτές τις ομάδες. Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε την ευθύνη, με πρώτο εμένα. Είναι ένα βουνό που πρέπει να ανέβουμε, αλλά με διάθεση από όλους μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης του αθλήματος Γιώργος Κρανάκης στάθηκε στην παρουσία και του Γάλλου Τζιρά για την ανάπτυξη του αθλήματος του χάντμπολ στα σχολεία και στο πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ομάδα χάντμπολ στο Ηράκλειο.

                                                         Ιστορικά στοιχεία

αι να κλείσουμε με κάποια ιστορικά στοιχεία από το γυναικείο χάντμπολ: "Το Πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικείας χειροσφαίρισης ξεκίνησε το 1982 και τα πέντε πρώτα χρόνια διεξήχθη με τη μορφή Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε δύο φάσεις, την προκριματική με ομίλους συγκροτημένους βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και την τελική πανελλήνια φάση όπου αναδεικνυόταν ο πρωταθλητής.

Την αγωνιστική περίοδο 1986-87 διεξήχθη πρώτη φορά ως πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής με τη συμμετοχή έξι συλλόγων (Αθηναϊκός, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Άρης Νίκαιας, Γ.Ε. Βέροιας, Β.Α.Ο. και Έσπερος Πάτρας). Από την περίοδο 1993-94 έλαβε τη σημερινή του ονομασία, "Α1 Εθνική Κατηγορία".

Τους περισσότερους τίτλους έχει κατακτήσει η Αναγέννηση Άρτας με 12."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News