Με τρεις Κρητικές αμαζόνες στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα η Ιππική Ακαδημία Κρήτης

Σπορ
Με τρεις Κρητικές αμαζόνες στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα η Ιππική Ακαδημία Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωτάθλημα διεξάγεται από σήμερα μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου...

Με τρεις Κρητικές Αμαζόνες, αθλήτριες της ελληνικής αποστολής, συμμετέχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας & Υπερπήδησης Εμποδίων  που θα διεξαχθεί 16-19 Σεπτεμβρίου 2021 η "Ιππική Ακαδημία Κρήτης"...

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

"Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, Αττικής και από σήμερα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας & Υπερπήδησης Εμποδίων.

Το Iππικό Aθλητικό Σωματείο- ΙΠΠΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ , συμμετέχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας και αγωνίζεται, με τρείς Κρητικές αμαζόνες, αθλήτριες της Ελληνικής αποστολής, στο Ολυμπιακό Άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας.  Το πρωτάθλημα ξεκινά την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, όπου θα διεξαχθούν οι τελικοί όλων των αθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες.

Με τα ελληνικά χρώματα και εκπροσωπώντας την χώρα, αγωνίζονται οι 3 αμαζόνες από το Ηράκλειο,  Καρολίνα Ατσαλάκη με το άλογο της Spoekedamedje’s Niko, αγωνίζεται στην κατηγορία παίδων διεκδικώντας το ομαδικό και το ατομικό, η Ιζαμπέλα Ατσαλάκη με το άλογο της Desteny και η Κορίνα Γαγάνη με το άλογο Boy Altena,  διεκδικώντας το ατομικό στην κατηγορία εφήβων.

Οι αθλήτριες -αμαζόνες συμμετέχουν στο Ολυμπιακό άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας ανήκουν στο αθλητικό σωματείο - Ιππική Ακαδημία Κρήτης , το οποίο συμμετέχει, με αμαζόνες από την Κρήτη,  σε εθνικούς και διεθνής Αγώνες από το 2016.

Όπως δηλώνει η προπονήτρια της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Μαριάννα Γραμματικάκη, «μέχρι το 2013 στην Κρήτη ο όρος «αθλητική ιππασία» ήταν κάτι πραγματικά άγνωστο. Σε λιγότερο από 10 χρόνια η αθλητική ιππασία στην Κρήτη αυξάνεται με ταχύτατο ρυθμό παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν όλοι. Είμαι πολύ περήφανη που κρητικές αμαζόνες έχουν καταφέρει να φέρουν μετάλλια από τους Βαλκανικούς Αγώνες το 2016, 2018, 2019 και τώρα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να έχουμε 3 αμαζόνες από την Κρήτη, μάλιστα με 2 αδερφές σε διαφορετικές κατηγορίες. Πέρα από την μεγάλη αυτή επιτυχία, προσωπικά συγκινούμαι με αυτά τα παιδιά για το πείσμα τους και την αφοσίωση τους που τελικά ανταμείβεται. Είναι το όνειρο κάθε προπονητή όταν βλέπει τα μικρά παιδιά να ξεκινούν κοντά του, να τα καμαρώσει μια μέρα να αγωνίζονται με τα χρώματα της χώρας τους.»

Όλη η Κρήτη, νιώθει υπερηφάνεια για τα παιδιά που εν μέσω πανδημίας, πρωτόγνωρων  καταστάσεων και περιοριστικών μέτρων καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!!"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News