Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο “1ος Αποσελέμιος Δρόμος” στο Καλό Χωριό

Σπορ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο “1ος Αποσελέμιος Δρόμος” στο Καλό Χωριό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητές και πεζοπόροι απόλαυσαν τη διαδρομή στο φαράγγι...

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο “1ος Αποσελέμιος Δρόμος”, ο αγώνας ορεινού τρεξίματος και πεζοπορίας στο φαράγγι του Αποσελέμη με τη συμμετοχή αθλητών-τριών αλλά και απλών πολιτών που θέλησαν να απολαύσουν τη φύση.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Καλού Χωριού Πεδιάδος με τη συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Χ.(Kοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου) και της Περιφέρειας Κρήτης.

“Η ιδέα για τον 1ο Αποσελέμιο Δρόμο” ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Καλού Χωριού, με αφορμή το γεγονός ότι ένα τόσο όμορφο μέρος δίπλα στα σπίτια μας οφείλαμε να του δώσουμε την εικόνα που του αξίζει ώστε να γίνει γνωστό το φαράγγι σε όλο τον κόσμο. Σε μικρούς, μεγάλους, αθλητές και μη… Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι στα βόρεια του Νομού Ηρακλείου, με γκρεμούς που ξεπερνούν τα 200μ. Η διοργάνωση πλαισιώθηκε με δρώμενα πέρα του αθλητικού χαρακτήρα. Με μουσική, χορό, παραδοσιακό φαγητό. Να είναι όλοι καλά που ήρθαν και μας τιμήσανε”, τόνισε ο υπεύθυνος για τις αθλητικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλού Χωριού Μιχάλης Αμανάκης .

Σημείο εκκίνησης ήταν η είσοδος του φαραγγιού του Αποσελέμη ενώ οι συμμετέχοντες στον αγώνα έτρεξαν μία κυκλική διαδρομή 6 χιλιομέτρων, σε δασωμένο, ορεινό και καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι μοναδικού κάλλους!

Τον αγώνα στην κατηγορία των Ανδρών κέρδισε ο Μανώλης Κωνσταντουλάκης (Χοχλιός Team) με χρόνο 25.30 και ακολούθησαν στην πρώτη δεκάδα οι: 2ος Δημήτρης Παπαδογιαννάκης (Mikro Jim) με 27.26, 3ος Nick Jackson με 27.49, 4ος Γιάννης Μπετεινάκης (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος) με 31.30, 5ος Marios Ronneburger (SC DHFK Leipzig Triathlon) με 31.56, 6ος Γιώργος Γιακουμάκης (ΣΔΥ Ιεράπετρας) με 33.14, 7ος Ευάγγελος Σούφης (ΣΔΥ Μεγαλόνησος- Χοχλιός team) με 33.43), 8ος Μανώλης Δαγαλάκης με 34.22, 9ος Μιχαήλ Καλογεράκης με 35.38, 10ος Δημήτρης Μπιτζές (ΣΔΥΙ) με 36.05.

“Παρότι μένω σχετικά κοντά δεν είχα ξανάρθει σε αυτό το ωραίο μέρος. Ήταν μία πολύ ωραία διοργάνωση από ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς θέλουμε να στηρίζουμε διοργανώσεις όπου προσπαθούν οι ντόπιοι να αναδείξουν τα μέρη τους. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη, η τεχνική δυσκολία αν και μικρή ήταν αρκετά απαιτητική”, δήλωσε ο νικητής του αγώνα Μανώλης Κωνσταντουλάκης.

“Η αλήθεια είναι ότι σαν πρώτη διοργάνωση δεν είχαμε πολλές προσδοκίες όμως ήταν απίστευτη και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η σηματοδότηση ήταν πάρα πολύ καλή, δεν σκέφτηκα λεπτό αν πηγαίνω καλά, κάτι που είναι το πιο σημαντικό στους ορεινούς αγώνες. Ελπίζουμε να ξαναγίνει και του χρόνου.

τόνισε ο 2ος στην κατάταξη Δημήτρης Παπαδογιαννάκης.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο 66χρονος Μιχάλης Μπελιβανάκης: “Ήταν μία καταπληκτική διαδρομή, μέσα σε ένα εκπληκτικό τοπίο. Ήθελε βέβαια ειδικό παπούτσι για να μην υπάρξει τραυματισμός. Ήταν μία φυσιολατρική διαδρομή που την χάρηκα πολύ. Θα ξανάρθουμε του χρόνου!”

Σε επίπεδο Γυναικών την πρώτη θέση πήρε η Amelia Ronneburger (SC DHFK Leipzig Triathlon) με 37.28 και ακολούθησαν: 2η Ευαγγελία Μαρία Γιαννακάκη (Mikro Jim) με 42.32, 3η Κόλλετ Σαμπρίνα (ΣΔΥ Μεγαλόνησος) με 42.35, 4η Πελαγία Ζουμή (Mikro Jim) με 44.22, 5η Μαριέττα Μαχλά (Mikro Jim) με 44.22, 6η Ειρήνη Τσαγκαράκη (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου) με 49.52, 7η Δέσποινα Βασιλάκη με 49.53, 8η Κατερίνα Μαλεφιτσάκη (ΕΟΣ Μοιρών) με 54.48, 9η Αικατερίνη Μπερλιβανάκη (ΓΑΣ Μαλίων) με 1.08.50.

Η νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών Amelia Ronneburger δήλωσε: “Μου φάνηκε πολύ ωραία, τεχνική διαδρομή που πρέπει να την έχεις τρέξει και πριν τον αγώνα. Μου άρεσε πολύ, είχε πολύ καλή οργάνωση!”.

Η 2η στην κατάταξη Ευαγγελία Γιαννακάκη είπε: “Ήταν ένας αρκετά ενδιαφέρον αγώνας στο φαράγγι, η διοργάνωση ήταν αρκετά καλή. ¨Όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε στους αγώνες. Υπήρχε και πεζοπορία για όσους δεν ήθελαν να τρέξουν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να βγουν όλοι έξω, να αρχίσουν να περπατούν και να τρέχουν. Είναι ζωή!”.

Οι νικητές στην πεζοπορία

Τον αγώνα πεζοπορίας ολοκλήρωσαν οι: Νικόλαος Κυριακάκης, Νικήτας Παϊδης, Αντώνης Δαφνομήλης, Ανδρέας Δαφνομήλης, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Μανώλης Δασκαλάκης, Τζίνα Δασκαλάκη, Μίλαν Γκρίμου, Μαρίνα Ανδρονά, ,Σίσυ Ανδρονά, Βάλλια Χάπεκο, Βενιαμίν Μπαγκέρης, Σταύρος Βούλκος, Άγγελος Βούλκος, Στέλλα Γιανουλάκη, , Καστρινάκη, Καστρινάκης, Σταματίνα Γεωργαλή, Απέξιος Ρούσος, Γεωργία Αποστολογιωργάκη, Χαράλαμπος Μανδελενάκης, Μαρία Τρευλάκη, Κανάκης Χαρωνίτης, Βικτωρία Χαρωνίτη, Ευθυμία Λαρεντζάκη, Ευτυχία Κρόπαλη, Άγγελος Δεμισαρλής, Γιάννης Δεμισαρλής, Ηρακλής Δεμισαρλής, Ειρήνη Κομνηνάκη, Γιάννης Μηλάκης, Ανίτα Πανηγυράκη, Νίκη Μαραγκάκη, Αναστασία Καλαϊτζάκη, Ρία Γαβαλά, Μάρκος Πατεράκης, Νίκος Φουντουλάκης και Μάνια Βιδάκη.

Η διοργάνωση πλαισιώθηκε από μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν την φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλού Χωριού που πήρε άριστα στην διεξαγωγή του “1ου Αποσελέμιου Δρόμου”, ανανεώνοντας το ραντεβού για νέα αγωνιστική δράση στο μέλλον!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News