Οι φίλοι της ξυλορακέτας στην ΚΡΗΤΗ TV: Έχουν γήπεδο και... έγιναν παγκόσμιοι πρωταθλητές!

Σπορ
Οι φίλοι της ξυλορακέτας στην ΚΡΗΤΗ TV: Έχουν γήπεδο και... έγιναν παγκόσμιοι πρωταθλητές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια...συνήθεια της παραλίας που απέκτησε πολυάριθμους φίλους, οργάνωση και κάνει συνεχώς βήματα μπροστά...

Πρόκειται για...μια συνήθεια πολλών ετών της παραλίας που απέκτησε πολυάριθμους φίλους, οργάνωση και κάνει συνεχώς βήματα μπροστά και στο Ηράκλειο. Οι  πολλοί μιλάνε για ρακέτες για την ακρίβεια πρόκειται για ξυλορακέτες...

Οι φίλοι της ξυλορακέτας στο Ηράκλειο έχουν γήπεδο και... έγιναν παγκόσμιοι πρωταθλητές! Και όλα αυτά με πολύ κόπο και χρόνο που διέθεσαν οι ίδιοι. Άξιζαν λοιπόν και με το παραπάνω το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV...

"Είμαστε μη κερδοσκοπικό σωματείο και κάναμε μια μεγάλη διάκριση: Γίναμε παγκόσμιοι πρωταθλητές με Μάναλη και Μέμο δίδυμο. Βλέπετε τα δίδυμα παίζουν μαζί και είναι συμπαίκτες και όχι αντίπαλοι", λέει ο Ζάχος Χρήστου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φίλων ξυλορακέτας Ηρακλείου που απέκτησαν τον δικό τους ιδιαίτερα ομορφο και οργανωμένο χώρο στη Δημοτική Ακτή Καρτερού...

Ο Μάναλης με τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή (σε τουρνουά στην Αθήνα), ως μέλος του ηρακλειώτικου συλλόγου σχολίασε: "Εντάξει, σίγουρα χρειάζεται φυσική κατάσταση αλλά από κει και πέρα δεν υπάρχει όριο ηλικίας αφού υπάρχει και κατηγορία βετεράνων! Όρεξη χρειάζεται και χρόνος! Έχουμε και υπολογιστή βεβαίως εδώ που μετράει την ταχύτητα και τη δύναμη στα χτυπήματα αφού έτσι παίρνουν τους πόντους τα δίδυμα..."

                                          Κανονισμοί και δεδομένα

Το Beach-Racket (Αντισφαίρισης ξυλορακέτας) είναι ένα κατεξοχήν αερόβιο ομαδικό άθλημα γιατί το χαρακτηριστικό του είναι η παρατεταμένη χρονική διάρκεια, με πάρα πολύ μικρά διαλλείματα που υπάρχουν όταν πέφτει το μπαλάκι, αλλά ακόμα και σε αυτήν την φάση εξακολουθεί να είναι αερόβιο γιατί οι παίκτες τρέχουν να το επαναφέρουν σε παιδιά για να μην χάσουν χρόνο. Επίσης διαθέτει χαρακτηριστικά άσκησης με αντιστάσεις γιατί ο ασκούμενος κρατάει εξοπλισμό που είναι η ξυλορακέτα του.

To Beach-Racket (Αντισφαίριση ξυλορακέτας) παίζεται σε γήπεδο με άμμο, το οποίο έχει διαστάσεις 11 μ. μήκος και 6 μ. πλάτος (περιοχή παιδιάς). Η περιοχή παιδιάς χωρίζεται στη μέση του μήκους της από μια λωρίδα πλάτους 2.80 μ. που ορίζεται ως περιοχή καταγραφής ταχύτητας της μπάλας.

Το παιχνίδι παίζεται με δύο παίκτες (δυάδα-ένας απέναντι στον άλλον) ή με τέσσερις ( τετράδα –δύο απέναντι σε δύο).Το παιχνίδι είναι συναγωνιστικό και η δυάδα και η τετράδα θεωρούνται ομάδες ,που οι παίκτες δεν είναι αντίπαλοι αλλά συμπαίκτες στην ίδια ομάδα. Ο συναγωνισμός γίνεται μεταξύ των ομάδων μέσω της βαθμολογίας που παίρνει η κάθε ομάδα στην διάρκεια του παιχνιδιού της. Το παιχνίδι έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια 20 λεπτά για τις τετράδες ανδρών 15 λεπτά για όλες τις υπόλοιπες τετράδες και 10 λεπτά για όλες τις δυάδες.

Η βαθμολογία προκύπτει από την καταχώρηση θετικών και αρνητικών πόντων. Οι θετικοί πόντοι κερδίζονται από μία ομάδα με δυνατά χτυπήματα (HIT) πάνω από μια ορισμένη ταχύτητα (ταχύτητα βάσης) η οποία καταγράφεται με ηλεκτρονικό τρόπο με 2 κάμερες υψηλής ταχύτητας λήψης στο κέντρο του γηπέδου (περιοχή καταγραφής ταχύτητας της μπάλας). Οι αρνητικοί πόντοι καταγράφονται από κριτή όταν υπάρξει πτώση της μπάλας ή όταν ο παίκτης χτυπήσει την μπάλα ευρισκόμενος εκτός γηπέδου.

Συνεπώς, όσο περισσότερο παραμένει η μπάλα στον αέρα με δυνατά χτυπήματα και καλές επιστροφές τόσο περισσότεροι πόντοι κερδίζονται από την ομάδα (ομαδικότητα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News