Νέες επιτυχίες για τον Ρεθυμνιώτη σκακιστή, Νικόλα Θεοδώρου

Σπορ
Νέες επιτυχίες για τον Ρεθυμνιώτη σκακιστή, Νικόλα Θεοδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διέπρεψε σε δύο διεθνείς διοργανώσεις

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του ο Ρεθυμνιώτης σκακιστής, Νικόλας Θεοδώρου.

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την ομάδα του Πανεπιστημίου, ήρθαν και νέες επιτυχίες.

Συνεχίζοντας την εκπληκτική του αγωνιστική διαδρομή από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου βρίσκεται για τις σπουδές του, ο Ρεθυμνιώτης αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – Σαμαριά διαγράφει μία τέτοια πορεία που με την παρουσία του, καταπλήσσει με τις επιδόσεις του.

Τον Μάιο αγωνίστηκε σε δύο Διεθνείς διοργανώσεις διαπρέποντας και στις δύο! Η πρώτη ήταν στο Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όπου κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση κάνοντας 8 βαθμούς σε 9 αγώνες, και έχοντας ένα βαθμό διαφορά από τον 2ο της βαθμολογίας, τον Kevlishvili  Robby (Ολλανδία 2495) και δύο βαθμούς διαφορά από τον 3ο GM Repka Christopher Σλοβακία. Στη συνέχεια ο Νικόλας μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α. την Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στο καθιερωμένο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά που διεξάγεται εκεί το “CHERRY BLOSSOM”. Το τουρνουά αυτό είναι πολύ ισχυρό και ο Νικόλας ήταν το νο 5 της αρχικής κατάταξης έχοντας μπροστά του τόσο το μεγάλο αστέρι της Ουκρανίας τον GM Illya Nyzhnyk (2679) αλλά και τον Κινέζο GM Zhou Jianchao 2615.    

Παίζοντας πολύ καλές παρτίδες και έχοντας μία εκπληκτική απόδοση σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά κατάφερε να βρεθεί με τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες ισοβαθμώντας με τον GM Illya Nyzhnyk (2679) και τον GM από τις ΗΠΑ Burke John (2522).

Το αποτέλεσμα αυτό του εξασφάλισε πέρα από τα χρηματικά έπαθλα και τη 2η νόρμα του GM!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News