Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός: Κυπελλούχος στο πόλο, 20-4 την ΑΕΚ στον τελικό

Σπορ
Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός: Κυπελλούχος στο πόλο, 20-4 την ΑΕΚ στον τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Πειραιά έκανε το νταμπλ

Ο Ολυμπιακός έκανε με… περίπατο το νταμπλ στο πόλο ανδρών, νικώντας με το εντυπωσιακό 20-4 την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες κατάκτησε τον τρόπαιο για 17η φορά τα τελευταία 20 χρόνια και 22η συνολικά.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου συμπλήρωσε θεαματικά το 19ο νταμπλ της ιστορίας του, αφού δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμούς κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» και πανηγύρισε ρεκόρ διαφοράς τερμάτων σε τελικό. Πλέον, στρέφει την προσοχή του στο Final-8 του Champions League, που ακολουθεί, στοχεύοντας στο τρεμπλ.

Μεγάλο ρεκόρ πέτυχε και ο Ντίνος Γεννηδουνιάς, ο οποίος με επτά τέρματα έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε τελικό Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, έμεινε με την ευχαρίστηση του τελικού, αφού το νεοσύστατο τμήμα κατάφερε να γίνει ο φιναλίστ του θεσμού στην παρθενική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία και να σφραγίσει, παράλληλα, την έξοδο στην Ευρώπη.

Η χαοτική διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έγινε εμφανής με το «καλημέρα». Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την υπεροχή τους παίρνοντας προβάδισμα 7-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου η διαφορά έφτασε στο 8-0.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκουν δίχτυα για το 8-1 και για το 9-2, με τους ερυθρόλευκους να τρέχουν νέο σερί τριών τερμάτων για το 12-2 και την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 13-3.

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν το τελευταίο γκολ και... πάτησαν γκάζι για το σερί επτά τερμάτων που μετέτρεψε το σκορ στο εντυπωσιακό 20-4.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Σκουμπάκης 5, Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 2, Ιρβινγκ 1, Γαλανόπουλος, Μαθιόπουλος, Σύρμας.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούξεβιτς 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 2, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος, Βέκκος, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News