Συνάντηση του Σταύρου Αρναουτάκη με τον αθλητή ΑμεΑ Μανόλη Γιακουμάκη

Σπορ
Συνάντηση του Σταύρου Αρναουτάκη με τον αθλητή ΑμεΑ Μανόλη Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια του

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε σήμερα ο αθλητής του συλλόγου ΑμεΑ «Μεγαλόνησος», Μανόλης Γιακουμάκης.

Είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για τον αθλητισμό, Νίκο Συριγωνάκη.

Συζήτησαν για τους επόμενους στόχους του, ενώ πρόσφατα η Περιφέρεια Κρήτης χορήγησε αθλητικό υλικό και εξοπλισμό για τις ανάγκες των προπονήσεων.

Η επίσημη ενημέρωση: «Ο Μανόλης Γιακουμάκης, αθλητής του αθλητικού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» είναι ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής, ο οποίος προβάλει εθνικά και διεθνώς τις αξίες του αθλητισμού και συμβάλει σημαντικά στην σύσταση και προώθηση υγιών προτύπων για τους νέους και τις νέες της Κρήτης.

Το 2019 ανήλθε στην 1η θέση στον ακοντισμό και την 4η θέση στην σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού ranking International Paralympics Committee για την κατηγορία F64.

Επίσης ανήλθε στην 10η θέση στον ακοντισμό και την 8η θέση στην σφαιροβολία του Παγκοσμίου ranking της International Paralympics Committee, για την κατηγορία F64.

Έδειξε τις δυνατότητές του στην ημερίδα ΑμεΑ που έγινε στις 27 Μαρτίου στο Παγκρήτιο Στάδιο σημειώνοντας Πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει το έργο του αθλητή και πρόσφατα χορήγησε και σχετικό υλικό για τον εξοπλισμό που χρειάζεται ως αθλητής.

Σήμερα ο Μανόλης Γιακουμάκης με τον προπονητή Δημήτρη Τσιράκο συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και αρμόδιου για τον αθλητισμό, Νίκου Συριγωνάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τους στόχους που έχει θέσει ο κρητικός αθλητής, αφού ήδη κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για άτομα με αναπηρίες και συμμετείχε σε διεθνή grand prix.

Κατά το τρέχον έτος, διεκδικεί επάξια μια θέση στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα που θα συμμετάσχει στην Παραολυμπιάδα του ΤΟΚΥΟ 2020. Για την προετοιμασία του αθλητή και την διεκδίκηση μίας θέσης στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα, είναι απαραίτητη η συμμετοχή του σε τουλάχιστον τρείς διεθνείς αγώνες, έτσι ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και για να ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις τους στα διεθνή ranking.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Μανόλη Γιακουμάκη και ευχήθηκε συνεχείς επιτυχίες με κορυφαία την συμμετοχή και τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News