Σκάκι: Πρωταθλητής Ελλάδας ο 16χρονος Γιώργος Παπιδάκης του ΟΦΗ

Σπορ
Σκάκι: Πρωταθλητής Ελλάδας ο 16χρονος Γιώργος Παπιδάκης του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου

Ένα σπουδαίο επίτευγμα σημείωσε ο 16χρονος σκακιστής του ΟΦΗ, Γιώργος Παπαδάκης.

Εδώ και λίγες μέρες, έχει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία μαθητών Λυκείου, συμμετέχοντας στα Πανελλήνια Ατομικά Μαθητικά Πρωταθλήματα. 

Ο Παπιδάκης ακολουθώντας συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σκακιστές στην κατηγορία του με διεθνές ΕΛΟ 2135.

Έχει στο παλμαρέ του, αρκετές διακρίσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Νεανικά Πρωταθλήματα, ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της σκακιστικής ομάδας του ΟΦΗ στους διασυλλογικούς αγώνες.

Σε αυτό το πρωτάθλημα όμως διακρίθηκαν ακόμη δύο σκακίστριες του ΟΦΗ που πήραν επίσης μετάλλια στις κατηγορίες τους. Η 13χρονη Ασημένια Τσαπάκη ήταν 2η στις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, ενώ η 16χρονη Ειρήνη Εργαζάκη τερμάτισε 3η στις μαθήτριες Λυκείου.  Και οι δύο σκακίστριες έχουν διακριθεί επανειλημμένα στα Πανελλήνια (δια ζώσης) Νεανικά και Σχολικά Πρωταθλήματα, όπου το 2020 αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας, η μεν Εργαζάκη στο Πρωτάθλημα Νεανίδων, η δε Τσαπάκη στο Μαθητικό Στ’ Δημοτικού. Να σημειώσουμε ακόμη ότι η Τσαπάκη είναι μια από τις νέες μεταγραφές του ΟΦΗ, αφού μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΟΑΑ «Ηράκλειο».

Λόγω της πανδημίας, όλοι οι σκακιστικοί αγώνες, καθώς και οι προπονήσεις γίνονται διαδικτυακά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News