Διεκδικεί το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πάλης η Πρεβολαράκη

Σπορ
Διεκδικεί το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πάλης η Πρεβολαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον τελικό αύριο θα αντιμετωπίσει την Ρωσίδα Όλγα Κοροσάβτσεβα...

Η Μαρία Πρεβολαράκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα 53κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρσοβίας και επιβεβαίωσε ότι παραμένει μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Με χαρακτηριστική ευκολία η πρωταθλήτρια μας στην πάλη έφτασε έως τον τελικό και σήμερα το απόγευμα θα διεκδικήσει να φορέσει στο στήθος για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο, μετά το παγκόσμιο Κύπελλο του Νοεμβρίου.

Η Πρεβολαράκη αντιμετώπισε στον προημιτελικό την Βέντλε (Γερμανία) και επικράτησε με 6-0. Στον ημιτελικό πάλεψε με την Ουκρανέζα Βίνικ την οποία νίκησε με 11-2. Η πρωταθλήτρια μας πήρε από την αρχή το προβάδισμα στους πόντους με 3-2, πέτυχε πτώση 4ων βαθμών για το 7-2 και στο κρίσιμο σημείο που είχε δεχτεί επικίνδυνη λαβή από την αντίπαλο της παρέμεινε ψύχραιμη και μετέτρεψε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα για το τελικό 11-2.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Όλγα Κοροσάβτσεβα. Η 26χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια έχει πολλές διακρίσεις στην κατηγορία των 55κ. και 57κ. Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε κατακτήσει το χρυσό στα 55κ., ενώ το 2019 είχε έρθει 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Για την Πρεβολαράκη αυτός θα είναι ο 3ος τελικός της καριέρας της σε Ευρωπαϊκό μετά το 2013 και το 2014, χρονιές στις οποίες πήρε τελικά το αργυρό μετάλλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News